Madbloggerudfordringen ruller igen! Denne gang blev man ikke tildelt en anden blog, men man blev tildelt 3 sæsonråvarer, der skulle inkorporeres i en ret. I det søde køkken var det: Bær, krydderurter/spiselige blomster og chokolade. Derfor har jeg lavet denne Juni cupcake med det bedste juni har at tilbyde. Det er nemlig en cupcake med hvid chokolade, hyldeblomst, rabarber og jordbær. Juni og sommer i en STOR mundfuld!
Antal ca. 22 kager
Kagerne
Det skal du bruge:
- 60 g hvid chokolade
- 60 g usaltet smør
- 200 g sukker
- 2 æg
- 2 æggeblommer
- 1 dl + 2 spsk vegetabilsk olie
- 2 tsk vanilje ekstrakt
- 70 ml creme fraiche
- 175 g mel
- 1/2 tsk fint salt
- 1/2 tsk natron
- 1/2 dl hyldeblomstsaft
- 1/2 dl vand
- 150 g rabarber skåret i tynde skiver på skrå
Fremgangsmåde:
- Alle ingredienserne skal have stuetemperatur
- Hak chokoladen groft og smelt det over vandbad – når det er smeltet tages der er varmen. Det skal blandes med smørret lidt senere, men det skal køle lidt først. Hvis man er utålmodig, kan man putte det over i en ny skål – så går det lidt hurtigere
- Pisk sukker og smør godt sammen – det skal have lidt samme konsistens som vådt sand
- Hæld den nedkølede chokolade ned i sukker/smør blandingen og bland det godt
- Æggene piskes i et ad gangen, indtil det er en ensartet masse
- Gør det samme med æggeblommerne
- Pisk olie, creme fraice og vaniljeekstrakt i – pisk hele tiden til det er en ensartet masse – hverken mere eller mindre
- I en ny skål sies alle de tørre ingredienser sammen – det vil sige mel, salt og natron
- Melblandingen piskes i lidt ad gangen
- Derefter piskes vandet og hyldeblomstsaften i (husk at det også skal have stuetemperatur)
- Vens forsigtigt rabarberne i dejen
- Fyld muffinformene 3/4 op
- Bages ved 180 grade almindelig varme i ca. 21 minutter
- Lad kagerne køle helt ned inden du pynter dem
Frosting
Det skal du bruge:
- 1 portion Swiss Meringue Buttercream
- 200 g friske, rensede lækre danske jordbær (gerne af sorten Senga Sengana, som har en rigtig lækker syrlig smag, der giver en god balance til den søde smørcreme)
Fremgangsmåde:
- Følg fremgangsmåden i opskriften på Swiss Meringue Buttercream
- Smid jordbærrene i en blende og blend dem til en fin pure helt uden klumper i *WROOM*
- Pisk jordbærpureen i smørcremen – den skiller måske til at starte med – men du skal bare blive ved med at piske. Den skal nok blive til en lækker og lufte smørcreme
- Sprøjt frosting på kagerne med den ønskede tylle
Pynt
Det skal du bruge:
- Hakket hvid chokolade
- Friske hyldeblomster ( husk at skylle dem og fjerne de grønne stilke helt, da de er giftige – blomsterne kan sagtens spises)
Fremgangsmåde:
- Drys den hvide chokolade ud på kagerne – gerne med rund hånd… Det må gerne se lidt tilfældigt ud…
- Drys derefter de friste hyldeblomster på kagerne
Jeg havde disse kager med et Sankt Hans arrangement. Jeg var så heldig at Maria, som er en veninden datter, til at pynte de resterende kager
Skriv et svar