Hyldeblomstsaft

Denne opskrift har jeg fundet hos Camilla Plum, og det er den bedste opskrift på hyldeblomstsaft, jeg har prøvet. Denne opskrift på hyldeblomstsaft har en helt perfekt blanding mellem den fine smag af hyldeblomsterne og balancen mellem det sure og det søde.

hyldeblomstsaft

Jeg lægger denne opskrift ind i god tid og uden billeder, da saften tager 5 dage at lave. Og før jeg har taget billeder og skrevet indlæg kan blomsterne være visnet. Men jeg kender opskriften, for jeg har lavet den før, og kan derfor sige god for den. Der kommer billeder, når jeg har lavet min egen saft.

Du skal bruge:

  • 40 flotte udsprungne hyldeblomstskærme
  • 50 g citronsyre
  • 3 økologiske citroner
  • 2 kg rørsukker (Camilla Plum skriver cubansk, men det kan jeg altså ikke finde og almindelig økologisk rørsukker har virket fint de sidste 2 gange jeg har lavet saften)
  • 2 l vand

Fremgangsmåde:

  • Skræl citronerne med en kartoffelskræller – pas på ikke at få det hvide med, da det er enormt bittert
  • Pil det hvide af citronerne – ligesom man ville pille en appelsin
  • Skær de pillede citroner i skiver og pil kernerne ud – put citronskriver og citronskræl i en meget stor skål eller spand – den skal kunne rumme mindst 4 liter
  • Nu skal du i gang med hyldeblomsterne. Bank alle skærmene på kanten af vasken, for at få diverse kravl ud. Hvis du skyller dem, skyller du også noget af smagen ud.
  • Pil blomsterne af de grønne stængler og put dem over i skålen til citronerne – jeg synes det er lettest at pille blomsterne af ved at “frisere” skræmene med en gaffel. Det gør ikke noget at der kommer en lille smule af det grønne med ned i skålen, men man skal så midt muligt undgå det
  • Put citronsyren ned til blomsterne og citronerne
  • Kog vand og sukker op – skum det af undervejs
  • Hæld vand og sukker massen over blomster og citroner
  • Lad det trække et koldt sted i 5 dage – læg noget over, så der ikke kommer dyr og støv i

hyldeblomstsaft

  • Når saften har trukket hældes den igennem i en saftpose eller et dørslag med et rent viskestykke i (viskestykket skal ikke være vasket i sæbe, og det skal være kogt, for at undgå mikroorganismer)
  • Hæld den siede saft over på skoldede Atamon-skyllede flasker.

hyldeblomstsaft

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.