I sæson nu: Jordbær

NU! NU! NU! kan man endelig købe lækre danske jordbær! Ih, hvor har jeg glædet mig. Jeg har gået og skulet olmt til de jordbær, man kan købe i supermarkederne om vinteren, der kommer fra Brasilien eller noget i den dur. Det ligner det samme, men det er altså ikke det samme! De danske jordbær smager bare af SÅ meget mere.

Danske jordbærJeg har tidligere forsøgt at lave en jordbærtærte cupcake med et godt resultat. Det gentager jeg og så ryger opskriften ud på bloggen her i weekenden. Jordbærtærter er en af mine absolutte favoritkager, så den skulle naturligvis redesignes som cupcake.

Danske jordbær

Det er en god ide at bruge dine jordbær samme dag, som du køber dem, da de meget hurtigt forgår på grund af deres lave syreindhold. Jordbær indeholder meget C-vitamin og indeholder også jern. De kan med fordel fryses og i følge Den grønne syltebog kan de holde sig i fryseren i 12 måneder.

Danske jordbær

Hvis du vil sylte dine jordbær til for eksempel marmelade, er det en god ide at putte lidt ekstra Melatin i, da jordbær har et meget lavt indhold af pektin (som jo er det, der får marmeladen til at stivne). Jeg plejer at lave jordbær-hyldeblomst marmelade hvert år og det er virkelig en lækker kombination. Derudover passer rabarber og jordbær også rigtig godt sammen – både hvad angår sæson og smag.

Danske jordbær


Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *