Naturligt pynt på kager

Jeg er ikke særlig stor fan af kunstige tilsætningsstoffer og farvestoffer. Derfor forsøger jeg at holde den væk fra mine cupcakes. Istedet bruger jeg naturligt pynt på mine cupcakes. Naturen har givet os en masse fantastiske farver, så hvorfor ikke bruge dem? Man slipper både for unødvendige tilsætnings- og farvestoffer. Og så siger pyntet også noget om, hvad kagerne smager af.

Der mange forskellige ting man kan bruge på sine cupcakes, og i dette indlæg er der mange forslag til, hvordan man kan putte naturligt pynt på kager. Det gælder generelt for alt pynt, at det er pænest, hvis man venter med at putte det på, til de skal serveres. Her er forslag til hvordan man kan bruge frisk frugt, revet citrusskal, knuste kager, friske bær, hjemmelavet krymmel, spiselige blomster og tørret og frysetørret frugter og bær.

Frisk frugt

Frisk frugt kan give et rigtig godt farvespil til kagerne og et lækkert sprødt knus til den ellers bløde kage. Hvis man for eksempel bruger æbler eller pærer, er det en god ide at putte noget citronsaft på dem, så bliver det nemlig ikke brune. Derudover skal man helst vente med at putte det på kagerne til de skal serveres. Så ser det mest indbydende ud. Jeg har brugt pærer til at pynte mine cupcakes med gorgonzola og pære og bananer til mine banoffee cupcakes.

cupcakes med pære og gorgonzola

Cupcakes med banan kaffe chokolade og karamel banoffee

Revet skal af citrusfrugt

Citrusfrugter har nogle fantastiske farver. Derfor bruger jeg ofte revet citrusskal til mine cupcakes. Det giver både et flot farvespil til kagerne og en dejlig friskhed. Jeg har blandt andet brugt revet appelsinskal til mine earl grey cupcakes og revet bergamotskal til mine cupcakes med rosmarin og bergamot.

earl grey cupcakes

Cupcakes med rosmarin og bergamot 028

Knuste kager

Af og til pynter jeg også kagerne med knuste kager, hvis det give mening for opskriften. Der giver et rigtig lækkert knas til kagen og en anden konsistens. På mine koldskålcupcakes pyntede jeg kagerne med knuste kammerjunkere. På mine brunkagecupcakes puttede jeg knuste brunkager på. Og jeg pyntede min æblekage cupcakes med knuste makroner.

Koldskål cupcake

brunkage cupcake

æblekage cupcake

Friske bær

Friske bær tilføjer nogle rigtig flotte farver og en dejlig smag til kagen. Put bærene på kagerne lige inden de skal serveres, så saften ikke løber ud i din frosting. Jeg har blandt anden brugt friske bær på min jordbærtærte cupcake og min pavlova cupcake.

Jordbærtærte cupcake

Pavlova Cupcake med kirsebær

Hjemmelavet krymmel

Krymmel giver et rigtig flot farvespil til kager. Og man kan faktisk ret nemt lave det selv. Opskriften på hjemmelavet krymmel kan varieres i det uendelige med frysetørrede bær og krydderier. Jeg har blandt andet lavet kirsebær krymmel til mine ris a la mande cupcakes, hindbærkrymmel til mine cupcakes med Toblerone og hindbær og nellikekrymmel til min nellike-appelsin cupcakes.

ris a la mande cupcakes

Cupcakes med toblerone og hindbær

Spiselige blomster

Blomster er enormt fine at putte på kager. Men inden man kaster sig ud i det, skal man være helt sikker på, at det er en spiselig blomst. Hvis foreksempel laver en cupcakes med hyldeblomst i, kan det være rigtig fint at pynter kagerne med lidt hyldeblomster, som jeg har gjort på mine junicupcakes med hyldeblomst, hvid chokolade, rabarber og jordbær. Man kan også bruge kandiserede blomster som jeg har gjort på min hybenrose cupcakes. Derude over kan man også bruge andre spiselige blomster til at give et smukt farvespil på kagen, som jeg har gjort på mine cupcakes med Toblerone og hindbær. Vent med at putte blomsterne på til lige før, de skal serveres, så de ser så friske ud som muligt.

Juni cupcake med hvid chokolade rabarber jordbær og hyldeblomst 001

Hybenrose cupcake

Cupcakes med toblerone og hindbær spiselige blomster

Tørret og frysetørret frugt og bær

Man kan også pynte sine kager med frysetørrede eller tørrede frugter og bær. Det giver også et rigtig godt farvespil til kagerne. Det har jeg blandt andet gjort på mine æblekage cupcakes, der et pyntet med tørrede æbleringe.

æblekage cupcake

 


Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *