Juni cupcake – resultatet af Madbloggerudfordringen #3 del 1

Madbloggerudfordringen ruller igen! Denne gang blev man ikke tildelt en anden blog, men man blev tildelt 3 sæsonråvarer, der skulle inkorporeres i en ret. I det søde køkken var det: Bær, krydderurter/spiselige blomster og chokolade. Derfor har jeg lavet denne Juni cupcake med det bedste juni har at tilbyde. Det er nemlig en cupcake med hvid chokolade, hyldeblomst, rabarber og jordbær. Juni og sommer i en STOR mundfuld!

Juni cupcake med hvid chokolade rabarber jordbær og hyldeblomst madbloggerudfordringen jordbærfrosting

Antal ca. 22 kager

Kagerne

Det skal du bruge:

  • 60 g hvid chokolade
  • 60 g usaltet smør
  • 200 g sukker
  • 2 æg
  • 2 æggeblommer
  • 1 dl + 2 spsk vegetabilsk olie
  • 2 tsk vanilje ekstrakt
  • 70 ml creme fraiche
  • 175 g mel
  • 1/2 tsk fint salt
  • 1/2 tsk natron
  • 1/2 dl hyldeblomstsaft
  • 1/2 dl vand
  • 150 g rabarber skåret i tynde skiver på skrå

Fremgangsmåde:

  • Alle ingredienserne skal have stuetemperatur
  • Hak chokoladen groft og smelt det over vandbad – når det er smeltet tages der er varmen. Det skal blandes med smørret lidt senere, men det skal køle lidt først. Hvis man er utålmodig, kan man putte det over i en ny skål – så går det lidt hurtigere
  • Pisk sukker og smør godt sammen – det skal have lidt samme konsistens som vådt sand
  • Hæld den nedkølede chokolade ned i sukker/smør blandingen og bland det godt
  • Æggene piskes i et ad gangen, indtil det er en ensartet masse
  • Gør det samme med æggeblommerne
  • Pisk olie, creme fraice og vaniljeekstrakt i – pisk hele tiden til det er en ensartet masse – hverken mere eller mindre
  • I en ny skål sies alle de tørre ingredienser sammen – det vil sige mel, salt og natron
  • Melblandingen piskes i lidt ad gangen
  • Derefter piskes vandet og hyldeblomstsaften i (husk at det også skal have stuetemperatur)
  • Vens forsigtigt rabarberne i dejen
  • Fyld muffinformene 3/4 op
  • Bages ved 180 grade almindelig varme i ca. 21 minutter
  • Lad kagerne køle helt ned inden du pynter dem

Juni cupcake med hvid chokolade rabarber jordbær og hyldeblomst madbloggerudfordringen jordbærfrosting

Frosting

Det skal du bruge:

Fremgangsmåde:

  • Følg fremgangsmåden i opskriften på Swiss Meringue Buttercream
  • Smid jordbærrene i en blende og blend dem til en fin pure helt uden klumper i *WROOM*
  • Pisk jordbærpureen i smørcremen – den skiller måske til at starte med – men du skal bare blive ved med at piske. Den skal nok blive til en lækker og lufte smørcreme
  • Sprøjt frosting på kagerne med den ønskede tylle

Juni cupcake med hvid chokolade rabarber jordbær og hyldeblomst madbloggerudfordringen jordbærfrosting

Pynt

Det skal du bruge:

  • Hakket hvid chokolade
  • Friske hyldeblomster ( husk at skylle dem og fjerne de grønne stilke helt, da de er giftige – blomsterne kan sagtens spises)

Fremgangsmåde:

  • Drys den hvide chokolade ud på kagerne – gerne med rund hånd… Det må gerne se lidt tilfældigt ud…
  • Drys derefter de friste hyldeblomster på kagerne

Juni cupcake med hvid chokolade rabarber jordbær og hyldeblomst madbloggerudfordringen jordbærfrosting

Jeg havde disse kager med et Sankt Hans arrangement. Jeg var så heldig at Maria, som er en veninden datter, til at pynte de resterende kager

Juni cupcake med hvid chokolade rabarber jordbær og hyldeblomst madbloggerudfordringen jordbærfrosting

4 comments

  1. Sikke en yndig sommer cupcake!

    Tak fordi du ville være med igen – håber du er frisk på en fjerde runde også?

    Kh La Cucina Nada

    1. Mange tak Nada 😀
      Jeg er helt sikkert klar på en omgang mere. Jeg synes virkelig at Madbloggerudfordringen er super sjov og hyggelig at være en del af. Og så sætter det et stort spotlys på de mange opfindesomme og dygtige madbloggere, der er derude 🙂

  2. Louise Schmidt

    Ser lækkert ud! Overvejer at lave den her henover sommeren til noget fødselsdag 😉
    Kan dog ikke helt se hvor rabarberen skal ind ? Men er ikke så glad for rabarber, så måske man kunne udelade det eller tilsætte noget andet i stedet ?? 🙂
    Vh Louise

    1. Hej Louise

      Tak for dit spørgsmål. Jeg har da fuldstændig glemt at skrive, hvornår rabarberne skal i kagen 😮 Det er rettet til i opskriften nu. De skal i dejen helt til sidst. Men du kan naturligvis udelade dem, hvis du ikke kan lide rabarber. Du kan sagtens putte anden frugt i, for eksempel jordbær – men der skal nok ikke helt så mange i, da jordbær indeholder mere væske end rabarberne gør. Du kan også helt udelade at putte frugt i dejen, hvis du hellere vil det.

      Hvis du har lyst, må du meget gerne lægge et billede af dit lækre resultat på Cupkagerigets facebook-side 🙂

      God bagelyst 😀

      Hilsen Nina

Skriv et svar