I går havde min mand og jeg fem årsbryllupsdag. Vi blev gift på Århus (dengang hed det Aarhus med Å) Rådhus, og det regnede, men det var ligemeget, for vi fik hinanden. Jeg lavede min egen bryllupskage. Det var en lagkage med fondant og vores kagefigurer var et bryllupsgravhundepar. Hvis jeg skulle lave min bryllupskage i dag, ville det helt sikkert blive cupcakes i stedet for.
I anledning af vores bryllupsdag, havde jeg lavet vores bryllupskage i en cupcakeversion. Min bryllupskage bestod af en hinbærmousse og en Tobleronemousse med lyselagkagebunde (som var købte – UPS), smurt op med en hinbærsmørcreme og pyntet med hvid fondant og hjerter af lilla fondant.
Denne bryllupsdagskage er cupcakes med Toblerone og hindbærfrosting. Tobleronestykkerne er lagt i kagerne hele, så de ligger nede i kagen som en rigtig lækker overraskelse. Kagerne er pyntet med stedmoderblomster og hjemmelavet hindbærkrymmel. En rigtig lille lækkerbisken!
[recipe-foody]
Kagerne
Det skal du bruge:
- Det skal du bruge:
- 200 g usaltet smør
- 200 g sukker
- 4 æg
- 200 g hvedemel
- 1,5 tsk bagepulver
- 1 1/4 tsk salt
- 300 g Toblerone (de små pakker)
Fremgangsmåde
- Alle ingredienserne skal have stuetemperatur
- Put smør og sukker i en skål og pisk det luftigt og lyst
- Put æggene i et ad gangen og pisk grundigt mellem hvert æg indtil det igen, er en ensartet masse
- Bland mel, bagepulver og salt i en skål for sig
- Tilsæt halvdelen af melblandingen til ægge/smørblandingen og pisk til det er ensartet
- Put resten af melblandingen i og pisk til det igen er en enskartet masse
- Cupcakeformene fyldes 2/3 op
- Put to stykker Toblerone ned i kagerne
- Bages ved 180 grader almindelig varme i ca. 18 minutter
- Kagerne køles helt ned inden, der puttes frosting på
[/recipe-foody]
[recipe-foody]
Frosting
Det skal du bruge:
- 1 portion swiss meringue buttercream
- 250 g frosne hindbær
- Evt. lidt flormelis
Fremgangsmåde:
- Alle ingredienser skal have stuetemperatur
- Bring hindbær i kog
- Hæld dem op i en si og mas frugtkødet gennem sien ned i en skål – lad hindbærmassen køle helt af
- Lav en portion swiss meringue buttercream ved at følge vejledningen i opskriften
- Pisk hindbærmassen ned i din swiss meringue buttercream og pisk det godt sammen – det kommer måske til at skille lidt først, men det skal nok blive ensartet. Du kan eventuelt piske en lille smule flormelis i massen. Så samler det sig lidt nemmere
- Put frosting på kagerne med den ønskede tylle
[/recipe-foody]
Skriv et svar