Grundopskrift: Brunsviger frosting

Denne brunsviger frosting smager af ja… Brunsviger! MUMS!!! Man kunne også kalde den for brun farin frosting eller brown sugar frosting – Det korte af det lange er, at denne opskrift smager HIMMELSK!
Selve opskriften har jeg fra fra den altid-inspirerende blog Cupcake Project, og så har jeg tilrettet den danske mål.

Brunsviger frosting

Antal: Frosting til ca. 18 kager

Det skal du bruge:

  • 115 g usaltet smør
  • 200 g brun farin eller mørk muscovadorørsukker
  • 0,5 dl mælk
  • 250 g flormelis

Fremgangsmåde:

  • Put smørret i en gryde og smelt det – det skal kun lige smelte
  • Put den brune farin i gryden og lad det koge op ved lav varme
  • Lad det koge i 2 minutter – hold godt øje med det og rør rundt hele tiden
  • Tag gryden af varmen og hæld mælken i – pas godt på, for det kan nemlig godt begynde at boble meget op
  • Sæt gryden tilbage på varmen, og lad det koge op igen ved lav varme – lad det koge i 2 minutter, mens der røres i det hele tiden
  • Tag sukkermassen af varmen og hæld den over i en skål
  • Lad det køle ned til det er lunkent – det kan godt tage et par timer
  • Når sukkermassen er lunken piskes sigtet flormelis i massen lidt ad gangen
  • Pisk din frosting til den har en god fast konsistens – hvis det bliver lidt for tykt, kan du tilføje en lille smule lunkent vand, men put meget lidt i ad gangen, for konsistensen ændrer sig lunhurtigt
  • Put frosting på dine kager – jeg synes det er nemmest at smøre denne frosting med en spatel dyppet i vand

Brunsviger frosting

Skriv et svar