Hjemmelavet krymmel

Når jeg skal pynte mine kager, kan jeg bedst lide at gøre det med noget, der tilføjer smag til kagen. Derfor bruger jeg for eksempel ikke fondant. For det smager ikke at andet en “sødt”. Jeg bruger heller ikke krymmel af samme grund… Men jeg kan godt lide at mine kager ser pæne ud, og krymmel tilføjer altså bare et ekstra niveau af “finhed”. Derfor har jeg kastet mig ud i af lave mit eget krymmel. Og hjemmelavet krymmel har åbnet op for en masse muligheder for at tilføje smag på en ny måde til mine kager. Opskriften har jeg fået fra den altid inspirerende blog Cupcake Project. Og så har jeg rettet den lidt til alt efter, hvad jeg skal bruge den til… Det er faktisk bare en opskrift på royal ising med smag, som så er tørret og knækket i små stykker.

Cupcakes med toblerone og hindbær 201

HJemmelavet krymmel 090

Her har jeg lavet krymmel med nellike. Det her er mere en vejledning til, hvad man skal gøre, når man har lavet massen – og ikke så meget en opskrift. For det varierer lidt alt efter, hvilken smag man gerne vil have frem. Derfor står ingredienslisten til de forskellige udgaver af krymmel nederst i dette indlæg. Jeg vil opdatere indlægget løbende, når der kommer flere opskrifter på krymmel.

Husk at de skal tørre en dag – så gå i gang god tid…

Fremgangsmåde:

  • Pisk alle ingredienserne sammen til det bliver en ensartet masse
  • Put massen op i en sprøjtepose udstyre med en rund tylle med et meget lille hul – en diameter på 2 mm. Alternativt kan du klippe et lille hul i en frysepose eller en sprøjtepose og bruge det. Men jeg tror ikke det er helt så nemt at styre…
  • Bred et stykke bagepapir ud på bordet og sprøjt massen ud i lange tynde streger – du skal bruge ca. 4 – 5 ark alt efter hvor tæt du sprøjter din krymmel ud

hjemmelavet krymmel 019

  •  Hold sprøjteposen hævet over papir mens du sprøjter og “sprøjt i luften” – på den måde bliver linjerne helt fine. Det gør ikke noget at de bliver skæve – de skal alligevel brækkes i små stykker til sidst

hjemmelavet krymmel 038

  •  Lad din krymmel tørre til næste dag

hjemmelavet krymmel 064

  • Når din krymmel er tørret, skal du brækkes i små stykker – jeg synes det er lettest at knække de lange stænger i mindre stykker – putte dem i en pose og derefter knække stængerne i helt små stykker ved at mase pose med hænderne
  • Opbevar din krymmel i en lufttæt beholder – husk at vente med at putte krymmel på dine kager lige inden, du skal servere dem – ellers kan de nemlig godt blive opløst af fugten fra den frosting, der er på kagen

HJemmelavet krymmel 088

Krymmel med nellike

Denne krymmel har jeg brugt til mine nellike-appelsin cupcakes

Det skal du bruge:

  • 1 æggehvide
  • 175 g flormelis
  • 1 knsp salt
  • 1 spsk vand
  • 1 spsk + 1 tsk stødt nellike

Appelsin Nellike Cupcake 047

Krymmel med kirsebær

Til mine ris a la mande cupcakes lavede jeg kirsebærkrymmel

Det skal du bruge:

  • 175 g flormelis
  • 1/4 tsk salt
  • 1 æggehvide
  • 1 spsk + 2 tsk frysetørret kirsebærpulver (jeg har fundet mit hos blok18) Man kan også godt bruge frysetørrede hindbær, men så smager det selvfølgelig ikke af kirsebær
  • 1 spsk vand

ris a la mande cupcakes 018

Krymmel med hindbær

Til mine cupcakes med hindbær og Toblerone lavede jeg hindbærkrymmel

Det skal du bruge:

  • 175 g flormelis
  • 1/4 tsk salt
  • 1 æggehvide
  • 1 spsk + 2 tsk frysetørret hindbærpulver
  • 1 spsk vand

Cupcakes med toblerone og hindbær 138

Skriv et svar