Hvis hyldeblomster skulle giftes med nogen, så skulle det være jordbær. De to bliver forenet i denne lækre sommerlige cupcake – hyldeblomst cupcakes med jordbærfrosting og fyld af hyldeblomstcurd
Der er genveje til sidst i indlægget
Antal: ca. 16 kager
Kagerne
Det skal du bruge:
- 125 g usaltet smør
- 110 g sukker
- 2 æg
- 225 g mel
- 1,5 tsk bagepulver
- 1,5 dl hyldeblomstsaft
Fremgangsmåde:
- Alle ingredienserne skal have stuetemperatur
- Pisk smør og sukker sammen – Det skal være hvidt, let og luftigt
- Pisk æggene i et ad gangen. Pisk grundigt mellem hvert æg, så massen hver gang bliver ensartet
- Bland hvedemel og bagepulver i en skål for sig selv
- Pisk halvdelen af melblandingen i smør-æggeblandingen
- Pisk derefter halvdelen af hyldeblomstsaften i
- Put den sidste halvdel af melblandingen i, og pisk det er en ensartet masse
- Til sidst pisker du det sidste af hyldeblomstsaften i
- Bages i ca. 18 minutter ved 180 grader almindelig varme
Frosting
Jeg har valgt at lave en jordbærmousse til denne kage i stedet for SMBC. Jeg synes det høje indhold af jordbær passer rigtig godt til hyldeblomsten, og er et godt syrligt modspil til den søde kage og curd.
- 500 g friske danske jordbær (renset vægt)
- 0,5 dl sukker
- 2 tsk gelatinepulver
- 5 dl piskefløde
Fremgangsmåde:
- Fjern grimme pletter fra jordbærene og skær dem i kvarte – put dem derefter over i en gryde
- Hæld sukker ned i gryden og lad det trække i fem minutter – sukkeret trækker noget væske ud ad bærene
- Bring det i kog og lad det koge i ca 15 minutter – det skal koge helt ud
- Tag det af varmen og put gelatinepulveret i – det vil rigtig gerne klumpe, så sørg for at røre det godt ud i gryden
- Hæld det over i en skål og lad det køle helt ned – gerne i køleskabet til næste dag
- Tag den kolde jordbærgele ud af køleskabet og giv den en tur med piskeren WROOM!
- Pisk fløden til flødeskum – husk at vaske piskeriset af inden du bruger det i fløden…
- Tag en lille del af flødeskummet og rør det i jordbærgeleen
- Vend derefter forsigtigt jordbærgeleen ned i flødeskummet
- Put det på kagerne med det samme
Sådan samles kagerne
- Skær et hul i alle kagerne
- Put hyldeblomstcurd i en sprøjtepose og sprøjt det ned i kagerne – jeg brugte hele den portion jeg havde lavet til disse cupcakes. Så hvis man gerne vil have lidt tilbage bagefter, er det en god ide at lave dobbeltportion
- Put frosting på kagerne med den sprøjtetylle du ønsker – jeg kunne ikke finde mine tyller, så jeg klippede bare hul på posen og sprøjtede det ud på kagerne
Sådan kan du snyde:
- Brug industriproduceret hyldeblomstsaft i stedet for at lave det selv
- I stedet for hyldeblomst curd, kan man bruge lemoncurd – købt i et supermarked – jeg tror også det vil smage godt med jordbærmarmelade
- Man kan bruge færdiglavet jordbærmousse (for eksempel fra Dr. Oetker) i stedet for at lave det selv
Skriv et svar