Hyldeblomst cupcakes

Hvis hyldeblomster skulle giftes med nogen, så skulle det være jordbær. De to bliver forenet i denne lækre sommerlige cupcake – hyldeblomst cupcakes med jordbærfrosting og fyld af hyldeblomstcurd

hyldeblomst cupcakes

Der er genveje til sidst i indlægget

Antal: ca. 16 kager

Kagerne

Det skal du bruge:

  • 125 g usaltet smør
  • 110 g sukker
  • 2 æg
  • 225 g mel
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 1,5 dl hyldeblomstsaft

Fremgangsmåde:

  • Alle ingredienserne skal have stuetemperatur
  • Pisk smør og sukker sammen – Det skal være hvidt, let og luftigt
  • Pisk æggene i et ad gangen. Pisk grundigt mellem hvert æg, så massen hver gang bliver ensartet
  • Bland hvedemel og bagepulver i en skål for sig selv
  • Pisk halvdelen af melblandingen i smør-æggeblandingen
  • Pisk derefter halvdelen af hyldeblomstsaften i
  • Put den sidste halvdel af melblandingen i, og pisk det er en ensartet masse
  • Til sidst pisker du det sidste af hyldeblomstsaften i
  • Bages i ca. 18 minutter ved 180 grader almindelig varme

Frosting

Jeg har valgt at lave en jordbærmousse til denne kage i stedet for SMBC. Jeg synes det høje indhold af jordbær passer rigtig godt til hyldeblomsten, og er et godt syrligt modspil til den søde kage og curd.

Fremgangsmåde:

  • Fjern grimme pletter fra jordbærene og skær dem i kvarte – put dem derefter over i en gryde
  • Hæld sukker ned i gryden og lad det trække i fem minutter – sukkeret trækker noget væske ud ad bærene
  • Bring det i kog og lad det koge i ca 15 minutter – det skal koge helt ud
  • Tag det af varmen og put gelatinepulveret i – det vil rigtig gerne klumpe, så sørg for at røre det godt ud i gryden
  • Hæld det over i en skål og lad det køle helt ned – gerne i køleskabet til næste dag
  • Tag den kolde jordbærgele ud af køleskabet og giv den en tur med piskeren WROOM!
  • Pisk fløden til flødeskum – husk at vaske piskeriset af  inden du bruger det i fløden…
  • Tag en lille del af flødeskummet og rør det i jordbærgeleen
  • Vend derefter forsigtigt jordbærgeleen ned i flødeskummet
  • Put det på kagerne med det samme

hyldeblomst cupcakes jordbærmousse frosting

Sådan samles kagerne

  • Skær et hul i alle kagerne

hyldeblomst cupcakes

  • Put hyldeblomstcurd i en sprøjtepose og sprøjt det ned i kagerne – jeg brugte hele den portion jeg havde lavet til disse cupcakes. Så hvis man gerne vil have lidt tilbage bagefter, er det en god ide at lave dobbeltportion

hyldeblomst cupcakes

  • Put frosting på kagerne med den sprøjtetylle du ønsker – jeg kunne ikke finde mine tyller, så jeg klippede bare hul på posen og sprøjtede det ud på kagerne

hyldeblomst cupcakes

Sådan kan du snyde:

  • Brug industriproduceret hyldeblomstsaft i stedet for at lave det selv
  • I stedet for hyldeblomst curd, kan man bruge lemoncurd – købt i et supermarked – jeg tror også det vil smage godt med jordbærmarmelade
  • Man kan bruge færdiglavet jordbærmousse (for eksempel fra Dr. Oetker) i stedet for at lave det selv

6 comments

  1. Mmh, har lige bagt disse hyldeblamstkager, de smager himmelsk! Lette og luftige, helt fantastiske! Er dog ked af at lave topping med gelatine, vi får at se om der overhovedet er nogle kager tilbage at froste i morgen 😉 Tak for opskriften! 🙂

    1. Hej Kristine

      Dejligt du kan lide dem. Jeg synes også de smager fantastisk! Smagen af sommer!
      Hvis du ikke vil bruge gelatine, kan du lave en portion swiss meringue buttercream og putte 200 g blendede jordbær i. Det bliver også rigtig lækkert!

      Hilsen Nina

  2. Hej Nina

    Jeg har lige fundet din opskrift på hyldeblomst cupcakes og er nu kommet i tvil om, hyldeblomstsaften skal være koncentreret eller blandet op.

    mvh
    Susanne

    1. Hej Susanne

      Mange tak for dit spørgsmål. Saften skal være koncentreret. Håber du får lavet nogle gode kager.

      Glade cupcake hilsner fra Nina

  3. Hej Nina
    Jeg er kommet i tvivl om, hvor mange cupcakes denne opskrift er til?
    Mvh.
    Pernille

    1. Hej Pernille

      Tak for dit spørgsmål 🙂 Denne opskrift giver ca. 16 kager. Jeg har også skrevet det i opskriften nu 🙂

      God bagelyst 😀

      Hilsen Nina

Skriv et svar