Abrikoscupcakes med timian og citron

Den anden fik jeg nogle fantastisk lækre, økologiske abrikoser fra Aarstiderne. Udover at spise en masse som slik, har jeg også brugt nogle til abrikoscupcakes. Disse cupcakes består af kager med semitørrede abrikoser og timian og en simpel cream cheese frosting med citron. MUMS! Tørringen af abrikoserne har virkelig fået den dejligt krydrede sur-søde smag frem og timian passer rigtig godt til disse.

Abricoscupcakes med timian

Lav gerne de semitørrede abrikoser dagen i forvejen, da det tager lidt tid at lave dem

Bagte abrikoser

[recipe-foody]

Kagerne

Det skal du bruge

  • 250 g abrikoser (ca. 7 stk)
  • 1 spsk sukker
  • 125 g usaltet smør
  • 135 g sukker
  • 2 æg
  • 200 g hvedemel
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk fint salt
  • 1,5 dl mælk
  • Timianblade fra 10 stilke timian

Fremgangsmåde

Semitørrede abrikoser

  • Tænd ovnen på 100 grader varmluft
  • Kvarter abrikoserne og fjern stenen
  • Bland dem sammen med sukkeret, så det er jævnt fordel på abrikosstykkerne
  • Læg dem på en bageplade med de skårne sider opad
  • Put dem i ovnen og lad dem tørre i ca. 1,5 til 2 timer – de skal være skrumpet ind til ca. halv størrelse
  • Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af inden du putter dem i kagen
  • Lav gerne lidt ekstra – man kan spise dem som slik!

Kagen

  • Alle ingredienserne skal have stuetemperatur
  • Tænd ovnen på 180 grader almindelig varme
  • I skål piskes smør og sukker og sukker lækkert og luftigt
  • Tilsæt æggene et ad gangen og pisk grundigt ved mellem hvert æg til massen er ensartet.
  • I en skål for sig blandes mel og bagepulver
  • Tilsæt halvdelen af melblandingen til smør/æggeblandingen – pisk kun lige til det hele er blandet sammen og er ensartet
  • Tilsæt derefter halvdelen af mælken – pisk til det er ensartet
  • Gentag ovenstående med det sidste af melblandingen og mælken
  • Hak de semitørrede abrikoser og vend dem forsigtigt i dejen, så de er jævnt fordelt
  • Hak timian bladene groft, og vend dem forsigtigt i dejen
  • Dejen fyldes 2/3 op til kanten i papirforme
  • Bages ved 180 grader almindelig varme i ca. 18 minutter
  • Lad kagerne køle helt af inden, der puttes frosting på

[/recipe-foody]

Abricoscupcakes 216

Abricoscupcakes 168

Abricoscupcakes 173

[recipe-foody]

Frosting

Det skal du bruge:

  • 100 g usaltet smør (stuetemperatur)
  • 200 g flormelis
  • 1 knsp salt
  • 200 g cream cheese (køleskabskoldt)
  • Skallen fra 1 økologisk citron

Fremgangsmåde:

  • Følg fremgangsmåden her: Grundopskrift: Cream Chesse Frosting
  • Til sidst piskes skallen fra citronen i
  • Sprøjt frosting på kagerne med den ønskede tylle
  • Pynt kagerne med abrikosskiver, timianblade og timianblomster

[/recipe-foody]

 


Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *