Kandiserede roser

Til at pynte mine hybenrose cupcakes har jeg lavet kandiserede hybenroser. Man kan bruge alle slags rosenblade – de skal bare ikke være sprøjtet med pestisider eller andet snask, som de roser man køber i butikkerne er. Jeg har set opskrifter, der bruger flormelis og opskrifter, der bruger sukker. Så jeg prøvede begge dele. Jeg synes klart, at sukker virker bedst. De blade jeg lavede med flormelis kommer nederst i indlægget.

kandiserede hybenroser

Det skal du bruge:

  • Roseblade
  • Pasteuriserede æggehvider
  • Sukker

Fremgangsmåde:

  • Skyl dine rosenblade – men vær forsigtig. De er meget sarte… Jeg skyllede mine ved at dyppe dem ned i et glas vand.
  • Læg bladene over på et stykke køkkenrulle og dup dem tørre

kandiserede hybenroser

  • Hæld æggehviderne i en skål og pisk dem til de skummer let
  • Hæld sukkeret i en anden skål
  • Dyp et blad ad gangen først ned i æggehviderne og dernæst forsigtigt ned i sukkeret.
  • Derefterlægges bladene over på en bageplade.
  • Du kan enten tørre bladene et lunt, tørt sted i et døgns tid eller putte dem i ovnen ved 50 grader i ca. 1,5 time. Lad endelig være med at skrue op forovnen, da sukkeret vil smelte og karamellisere…

kandiserede hybenroserOg det færdige resultat…

kandiserede hybenroserFraklip

Som jeg skrev prøvede jeg også med flormelis. Og det blev virkelig noget NAS! Det er mulig jeg gjorde det forkert, for jeg kunne slet ikke få bladene af bagepapiret igen og de gik i stykker.

kandiserede hybenroser

kandiserede hybenroser

 

 

 


Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *