Pavlova Cupcake med kirsebær

Denne opskrift er præcis den samme som min pavlova cupcake med brombær – der er bare kirsebær i stedet for. Kirsebærrene synger på sidste vers lige nu, men man kan stadig finde danske bær i butikkerne.

Pavlova Cupcake med kirsebær

Kagerne:

Det skal du bruge:

  • 200 g usaltet smør
  • 200 g sukker
  • 4 økologiske æg
  • 200 g hvedemel
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 0,5 tsk fint salt
  • 400 g kirsebær – plus ekstra til pynt
  • Marengskys
  • 1 Portion Stabiliseret flødeskum

Kirsebær

Fremgangsmåde:

  • Alle ingredienserne skal have stuetemperatur
  • Put smør og sukker i en skål og pisk det luftigt og hvidt – hellere for lang tid end for kort
  • Put æggene i et ad gangen og pisk grundigt mellem hvert æg indtil det igen, er en ensartet masse
  • Bland mel, bagepulver og salt i en skål for sig
  • Udsten kirsebærrene og halver dem
  • Drys en spsk af melblandingen over dine bær og bland det forsigtigt rundt – det forhindrer at bærrene falde til bunds mens kagerne bliver bagt
  • Tilsæt halvdelen af melblandingen til ægge/smørblandingen og pisk til det er ensartet
  • Put resten af melblandingen i og pisk til det igen er en enskartet masse
  • Vend forsigtigt bærrene ned i dejen
  • Fyld formene 2/3 op
  • Bages ved 180 g ved almindelig varme i ca. 20 minutter
  • Køles helt af på en bagerist inden der puttes frosting på

Pavlova Cupcake med kirsebær

Sådan pyntes kagerne:

  • Lav en portion Stabiliseret flødeskum
  • Sprøjt flødeskummet på kagerne med den ønskede tylle. Jeg har brugt en stor lige tylle

Pavlova Cupcake med kirsebær

  • Vask dine kirsebær og lad dem dryppe af inden du putter dem på kagerne – det ser så træls ud, hvis der løber saft ud og farver det fine lyse flødeskum
  • Put bær og marengskys på kagerne – du kan eventuelt vende kyssene i lakridspulver, hindbærstøv eller noget andet for at give kagens smag mere dybde
  • Vent med at putte dine marengskys på til lige inden de serveres. De bliver nemlig meget hurtigt bløde…

Pavlova Cupcake med kirsebær

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.