Brombærsaft

Jeg elsker brombær, men sæsonen er kort. Derfor prøver jeg altid at fastholde deres dejlige smag ved at sylte dem. Det har jeg blandt andet gjort med denne brombærsaft med vanilje og citronskal.

Nyd denne lækre brombærsaftsaft en kold vinterdag, når du savner sommeren… Mmmmm

Brombærsaft 01

Det skal du bruge:

  • 1 kg brombær
  • Skallen af 1 økologisk citron
  • 1 vanilje stang
  • ca. 300 g sukker
  • Atamon

Fremgangsmåde:

  • Skræl citronen – pas på ikke at få det hvide med… Det smager meget bittert
  • Halver vaniljestangen på langs
  • Put brombær, citron og vaniljestangen ned i en gryde – hæld vand over så det lige dækker det hele
  • Lad det koge til smadder – husk at skumme af en gang i mellem
  • Når det har kogt færdig hældes det over i en saftpose og drypper af – alternativt kan du bruge et dørslag med et viskestykke i, der er vredet op i kogende vand og ikke er vasket i vaskemiddel
  • Derefter måles saften af – jeg havde 6 dl
  • Hæld saften over i en ren gryde og tilsæt derefter sukker – der skal 500 g sukker til 1 l saft – så til 6 dl saft skal der 300 g sukker til
  • Lad saften koge op – husk at skumme af undervejs – lad den koge 5 til 10 min
  • Hæld den varme saft over på skoldede Atamon-skyllede flasker

Brombærsaft 02

Skriv et svar