Endnu en gang finder jordbær og hyldeblomsterne sammen og skaber sød harmoni. Denne jordbær hyldeblomst marmelade laver jeg hver sommer Så finder jeg den frem, når jeg har brug for en lille smule sommer, når vinden rusker i de bladløse træer. Da jeg handlede ind havde jeg taget fejl af almindelig økologisk sukker og økologisk syltesukker. Det resulterede i en MEGET tynd marmelade. Nu er opskriften rette til og min marmelade er blevet kogt op igen, så derfor har jeg nu en lækker marmelade, der ikke løber ned ad brødet…
Det skal du bruge:
- 2 kg lækre danske jordbær
- 1 kg sukker
- Saften af 1 citron
- Blomsterne fra 6 hyldeblomstskærme
- 2,5 tsk rød melatin
Fremgangsmåde:
- Pil forsigtigt blomsterne af skærmene – jeg synes det er nemmest, hvis de har ligget en dags tid og er helt tørre, så kan man nulre dem af. Det er vigtigt at der ikke kommer nogen af de grønne stilke med. Det kan ikke helt forhindres at der kommer lidt med, men da blomsterne skal spises, er det vigtigt at man mindsker antallet af stilke så meget som muligt.
- Skær stilken og de grimme pletter af jordbærrene
- Skær de mindste i halve og de største i kvarte og put halvdelen – altså 1 kg – ned i gryden
- Put en smule vand ned til bærrene – ikke meget – bare lige så de ikke brænder på
- Lad bærrene koge ud
- Put sukker, citronsaft og den anden halvdel af jordbærrene ned i gryden
- Lad det koge op, og kog det i et par minutter
- Fjern skummet med en ske
- Put hyldeblomsterne ned i gryden og lad det koge i endnu et par minutter
- Skum af
- Bland Melatin med 2 spsk sukker og put det ned i gryden – lad det koge i et par minutter mere
- Hæld marmeladen over på skoldede, Atamon skyllede glas
- Nyd den på en varm sommerdag eller på en regnfuld efterårsdag
Skriv et svar