Karamel af kondenseret mælk

En af de nemmeste måder at lave karamel på, er at lave karamel af kondenseret mælk. Man sal bare koge en dåse (ja hele dåsen, og den skal ikke åbnes) i 4 timer i en gryde med vand. Man får en meget lækker og fløjsblød karamel ud af det i den sidste ende. Det tager lang tid, og man skal lige kigge til det en gang i mellem, men det er virkelig nemt.

karamel af kondenseret mælk cupcakes

Det skal du bruge:

  • 1 dåse kondenseret mælk

Fremgangsmåde:

  • I en stor gryde sættes dåsen med kondenseret mælk, (eller flere, hvis man gerne vil have MASSER af karamel – kogetiden er den samme) en karaklud under dåsen og koldt vand – vandet skal dække dåsen helt.

Kondenseret mælk karamel

  • Vandet bringes i kog, og når det koger sættes en timer på 4 timer – man kan også nøjes med at koge det i tre timer, men 4 timer giver en mørkere og mere – synes jeg – smagfuld karamel

karamel kondenseret mælk

  • Vandet vil jo fordampe undervejs, så der er en god ide at have en elkedel med kogt vand klar, så man hele tiden kan toppe op. Vandet skal altid stå højere end dåsen og altså dække det helt
  • Når det har kogt i 4 timer tages gryden af varmen. Lad den stå med dåsen i i 30 minutter
  • Efter de 30 minutter tages dåsen op og skal køle i yderligere 30 minutter

karamel kondenseret mælk

  • Dåsen åbnes og den smækker lækre karamel kommer til syne!

karamel af kondenseret mælk

10 comments

    1. Ja, det er vældig smart!

  1. Når karamellen er lavet, hvordan opbevares det så bedst, hvis jeg først skal bruge det dagen efter? På køl eller ved stuetemperatur?

    1. Hej Sofie

      Tak for dit spørgsmål 🙂
      Hvis du ikke åbner dåsen, kan du sagtens lade den stå på køkkenbordet. Men hvis du åbner dåsen, er det en god ide, at putte karamellen over i en anden beholder, og smide den i køleskabet.
      Hvad skal du lave?

      Venlig hilsen Nina

      1. Super, tak for hurtigt svar! 🙂
        Jeg har lavet det her til aften, og har ikk åbnet dåsen endnu, så jeg lader den bare stå på køkkenbordet.
        Jeg skal prøve at lave skildpadde cupcakes – de ser bare SÅ gode ud! 🙂

        1. Mine skildpadde cupcakes er en af mine absolutte favoritter! Så du kan godt glæde dig! Hvis du har lyst, må du meget gerne smide et billede af dine kager op på bloggens Facebook-side. Det er altid hyggeligt at se andre bruge mine opskrifter 🙂

  2. Når jeg har kogt det forbliver det så flydende så det kan bruges til karamelsovs ovenpå is næste dag ?

    1. Hej Michelle

      Tak for dit spørgsmål.
      Karamellen har en tykflydende konsistens, som er helt perfekt ovenpå is. Når den kommer ud af dåsen, kan den godt virke meget fast, men det hjælper at røre den godt igennem. Hvis du alligevel synes den er fast, kan du putte en anelse fløde i. Det hjælper lidt på det hele.

      Venlig hilsen Nina

  3. Hej, et tip til en hurtigere løsning ?
    Tørsleffs har nu en variant af kondenseret mælk, der allerede er karamelliseret. Koster det samme og smager som hvis man lavede den selv.
    http://www.torsleffs.dk/alle-produkter
    Kh Kristine

    1. Hej Kristine

      Nej, det har jeg ikke set. Det lyder smart.
      Tak for tippet 🙂

      Hilsen Nina

Skriv et svar