Mmm… Chokolade… Det er en af mine absolutte yndlinge! Og det bedste ved det hele er, at man kan spise chokolade HELE året. Det går ikke ud af sæson
Man kan froste cupcakes med forskellige ting. Jeg har tidligere af Swiss Meringue Buttercream og Marengsfrosting. Denne opskrift består kun af chokolade og fløde – kan det bliver ret meget bedre?
Man kan bruge denne ganache opskrift som frosting på 3 forskellige måder alt efter, hvad man gør ved den. Man kan enten glasere, pipe fast ganache eller pipe pisket ganache på kagerne.
Forholdet mellem chokolade og fløde er lidt forskelligt alt efter, hvilken type chokolade man bruger. Jeg har brugt Brødrene Prices opskrifter på ganache, som udgangspunkt.
Det skal du bruge:
Mørk chokolade
- 300 g mørk chokolade
- 3 dl piskefløde
Lys chokolade
- 300 g lys chokolade
- 1,5 dl piskefløde
Hvid chokolade
- 300 g hvid chokolade
- 2 dl piskefløde
Fremgangsmåde:
- Fremgangsmåden er den samme for alle tre typer frosting – hvis du skal lave flere typer, synes jeg det er nemmest at styre ved at koge fløden til hver portion
- Hak chokoladen fint, og put den i en skål
- Hæl fløden i en gryde, og bring den til kogepunktet
- Når fløden koger hældes den i chokoladen mens du hele tiden pisker – nu har du lavet ganache
- Lad din ganache køle ned, hvis du skal pipe den
Glaserede cupcakes
- Mens din ganache endnu er varm smøres den ud på kagerne
- Lad den køle ned, og den vil danne en fast overflade
- Når din ganache er kølet ned til stuetemperatur piper du den ud på kagerne – du skal endelig ikke lade den stå i køleskabet natten over og tænke at den kan du da sagtens pipe på dine kager – ganachen bliver meget hård og helt umulig at pipe
Pipe pisket ganache:
- Når din ganache har stuetemperatur skal du piske den – det er vigtigt at du ikke pisker den for meget, da det vil få den til at skille
- På billederne kan man se en lille smule hvid ganache – det er fordi jeg også har brugt disse kager til min ChokoChok Cupcake, der ramme bloggen om et par dage
Denne opskrift er brugt til følgende cupcakes:
Skriv et svar