Grundopskrift: Marengs frosting

Denne opskrift er fra Leiths Baking Bible. Det er min go-to bog, når det handler om grundopskrifter, forklaringer og metoder. Dette er en italiensk marengs, som er lidt mere besværlig at lave, end en almindelig marengs. Det er dog arbejdet værd, da den er meget mere stabilog dermed bedre som marengs frosting. Jeg laver et indlæg på et tidspunkt, der specifikt handler om æggehvider og marengs, hvor jeg forklarer, hvorfor det ene er bedre end det andet. Til denne opskrift er det en god ide at have en køkkenmaskine, men det kan lade sig gøre uden.

Jeg plejer at bruge pasteuriserende æggehvider til dette, da jeg synes det er nemmere, og jeg får aldrig brugt blommerne, så dem ender jeg altid med at smide ud. Man kan dog bruge rå æggehvider, da sukkersiruppen varmes op til 117 grader og salmonella dør ved 60 grader.

marengs frosting på cupcake

Du skal bruge:

 • 4 æggehvider
 • 225 g sukker (brug hvidt sukker, hvis du gerne vil have en helt hvid marengs)
 • 6 spsk vand

Fremgangsmåde:

 •  Put sukker og vand ned i en gryde og varm det op over middel varme
 • Det er en god ide at have et sukkertermometer, da massen skal have 117 grader. Men hvis du ikke har dette, så frygt da ej! Så kan du lave en lille test. Tag en lille smule af sukkermassen og put det ned i en skål med koldt vand. Hvis det bliver til en fast kugle, er sukkeret varmt nok. Se billedet af sukkermassen, der koger – det har omkring 117 grader – så ved du, hvad du skal kigge efter

marengsfrosting

 • Mens du varmer sukker passen op, pisker du dine æggehvider stive

marengsfrosting

 • Når sukkeret har nået de 117 grader hældes den i en meget tynd stråle ned i æggehviderne, mens du fortsat bliver ved med at piske. Du skal ramme mellem skålen og piskeriset
 • Når du har hældt alt sukkeret i, skal du blive ved med at piske, til det er HELT stift. Der står i min bog, at man skal kunne tage piskeriset op uden at marengsen bevæger sig. Min var nok lidt for blød, men den kunne stadig sprøjtes ud på kagerne
 • Put din marengs frosting på dine kager 🙂

marengsfrosting


Comments

25 svar til “Grundopskrift: Marengs frosting”

 1. Frederikke Avatar
  Frederikke

  Hvor mange cupcakes er der marengs til?

  1. Hej Frederikke

   Tak for dit spørgsmål. Der er til ca. 18-22 cupcakes alt efter, hvor meget frosting man putter på.

   Hilsen Nina

 2. Katrine Madsen Avatar
  Katrine Madsen

  Hej 🙂

  Skal lave 140 mini cupcakes til min farmors fødselsdag i næste weekend og hun vil gerne have marengs frosting oven på, men kan jeg med den her opskrift sprøjte marengs frostingen på kagerne om formiddag eller eftermiddagen uden at det sådan flyder ud? 🙂

  Hilsen Katrine

  1. Hej Katrine

   Du er da et sødt barnebarn sådan at bage så mange cupcakes til din farmor 🙂 Jeg håber I allesammen får en dejlig dag!
   Du kan sagtens putte marengsfrosting på om formiddagen, hvis I skal have kagerne om aftenen. Du kan med fordel sætte kagerne et lunt, tørt sted inden de skal serveres. Så tørrer frostingen en lille smule ud og holder formen bedre (Hvis der skal pynt på kagerne, så put det på inden du lader dem tørre 😉 ). Men dette virker kun, hvis det ikke regner den dag, da marengs er meget følsom overfor fugtighed.
   Var det svar nok? Ellers er du meget velkommen til at stille flere spørgsmål 🙂

   Hilsen Nina

 3. Hej

  1. Hej Julia

   Tak fordi du læser med på min blog 🙂

   Hilsen Nina

   1. Hej Nina

 4. Hej Nina
  Jeg skal lave kage og cupcakes til min lillesøsters bryllup. Da kagen skal være chokolade, tænker jeg at det skal være nogle friske cupcakes og jeg overvejer derfor citroncupcakes med marengs-topping. Jeg skal dog gerne kunne lave det hele i god tid, så de som minimum er færdige dagen før. Hvor lang tid i forvejen vil du tro, at sådan en cupcake kan toppes med italiensk marengs? Det skal jo helst stadig være lækkert og flot på dagen. 🙂

  1. Hej Louise

   Mange tak for dit spørgsmål 🙂
   Marengs er meget finurlig at arbejde med. Hvis det regner eller er meget fugtigt i vejret kan det være et helvede, for det tiltrækker fugt. Jeg laver foreksempel aldrig kyskager i regnvejr, for det tager ALT for lang tid at tørre dem i ovnen 🙂
   Men når man skal lave marengsfrosting, er det en god ide at lade kagerne tørre en lille smule inden du putter dem i køleskabet. På denne måde bliver overfladen lidt hård og den holder sin form – ellers kan de nemlig godt flade ud, og miste definitionen af de fine swirls. Derudover kan du med fordel pakke dem ind i noget der er så lufttæt som muligt og lægge nogle risposer ved i køleskabet. Risene trækker fugten fra køleskabet til sig.
   Hvis du skal lave mange kager vil jeg foreslå dig at lave en prøve et par uger før, så du ved, om det kan lade sig gøre – og så kan du nå at rette dine fejl 🙂
   Jeg håber din søster får et godt bryllup.

   Hilsen Nina

 5. Hej 🙂

  Rigtig lækker side du har ?
  Kan man brænde denne marengsfrosting med en brænder når den kommer på? Så den får den lækre brændte smag.

  1. Hej Carina

   Mange tak for dine søde ord om min blog. Man kan sagtens bruge en brænder til denne marengs. Det vil kun gøre den endnu bedre!

   Rigtig god bagelydt.

   Glade kagehilsner fra Nina

 6. Bente Plougfelt Avatar
  Bente Plougfelt

  Hej 🙂
  Dejlig kageside du har, ville lige høre om man kan bruge den til opsmøring af kage

  1. Hej Bente

   Tak for rosen og spørgsmål. Det er altid dejligt at høre, at min blog kan bruges.

   Marengs er ikke ideelt til at opsmøre kager med. Det kan nemt “smelte” hvis det får for meget fugt, eller ikke er stift godt nok. Man kan dog godt bruge marengs til at opsmøre kager med, hvis man putter marengsen på kagen lige inden den serveres. Og så kan man evt. brænde den lidt af med en gasbrænder.

   God bagelyst!

   Hilsen Nina

 7. Astrid Hessellund Avatar
  Astrid Hessellund

  Skal/kan man bare italiensk marengs? ?

 8. Astrid Hessellund Avatar
  Astrid Hessellund

  Jeg mente bage… Skide stavekontrol ?

  1. Hej Astrid

   Tak for dit spørgsmål 😀
   Man kan sagtens bage italiensk marengs 🙂

   God bagelyst.

   Venlig hilsen Nina

 9. Hej! Lyder som om du har en del erfaring m italiensk marengs. Jeg har til gengæld altid problemer med den. Siruppen laver ofte klumper /bolcher i marengs massen, som er svære at få væk igen – og ikke så godt hvis nogen knækker tænderne.. Kan det måske hjælpe at have mere vand i siruppen?
  Kh Emma

  1. Hej Emma

   Tak for dit spørgsmål. Jeg oplever at siruppen laver “bolcher” på kanten af skålen, hvis jeg ikke hælder den direkte ned mellem piskeriset og skålen. Kan det være det, der går galt? Ellers kan du også være den er gal med temperaturen.

   Glade kagehilsner fra Nina

   1. Tak for dit svar! Jeg må lige holde øje med om det er det, der går galt. Det tror jeg måske godt det kan være:)

 10. Kan man gemme italiensk marengs fra den ene dag til den anden, altså først sprøjte den ud næste dag?

  1. Hej Inge

   Tak for dit spørgsmål. Det kan man godt, men man skal piske sin marengs op igen dagen efter.

   God bagelyst 🙂

   Hilsen Nina

 11. lotte Avatar
  lotte

  Hej 🙂 jeg kunne godt tænke mig at bruge denne frosting på en key West lime pie. kan jeg komme det på kagen et par timer før servering, og så stille den på køl. ?

  1. Hej Lotte

   Tak for dit spørgsmål.

   Du kan sagtens putte den på lidt før servering. Det burde den kunne holde til 🙂

   Hilsen Nina

 12. Rebecca Avatar
  Rebecca

  Hej! Jeg skal lave en bryllupskage med roseswirl over hele kagen. Jeg tænker at jeg pynter kagen om morgenen. Tror du det ville være en god ide med italiensk marengs til dette?? Vh. Rebecca

  1. Hej Rebecca

   Beklager det sene svar.
   Jeg opdaterer ikke længere min blog, så det er ikke så tit, jeg er herinde.

   Du kan sagtens bruge marengs til rose swirls, men du skal være sikker på, at din marengs er pisket helt stiv, så den står skarpt.

   Glade kage hilsner fra Nina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *