Grundopskrift: Ganache på 3 måder

Mmm… Chokolade… Det er en af mine absolutte yndlinge! Og det bedste ved det hele er, at man kan spise chokolade HELE året. Det går ikke ud af sæson

Man kan froste cupcakes med forskellige ting. Jeg har tidligere af Swiss Meringue Buttercream og Marengsfrosting. Denne opskrift består kun af chokolade og fløde – kan det bliver ret meget bedre?

Man kan bruge denne ganache opskrift som frosting på 3 forskellige måder alt efter, hvad man gør ved den. Man kan enten glasere, pipe fast ganache eller pipe pisket ganache på kagerne.

Forholdet mellem chokolade og fløde er lidt forskelligt alt efter, hvilken type chokolade man bruger. Jeg har brugt Brødrene Prices opskrifter på ganache, som udgangspunkt.

Ganache frosting opskrift

Det skal du bruge:

Mørk chokolade

  • 300 g mørk chokolade
  • 3 dl piskefløde

Lys chokolade

  • 300 g lys chokolade
  • 1,5 dl piskefløde

Hvid chokolade

  • 300 g hvid chokolade
  • 2 dl piskefløde

Fremgangsmåde:

  • Fremgangsmåden er den samme for alle tre typer frosting – hvis du skal lave flere typer, synes jeg det er nemmest at styre ved at koge fløden til hver portion
  • Hak chokoladen fint, og put den i en skål
  • Hæl fløden i en gryde, og bring den til kogepunktet
  • Når fløden koger hældes den i chokoladen mens du hele tiden pisker – nu har du lavet ganache
  • Lad din ganache køle ned, hvis du skal pipe den

Glaserede cupcakes

  • Mens din ganache endnu er varm smøres den ud på kagerne
  • Lad den køle ned, og den vil danne en fast overflade

Ganache på tre måder

 

Ganache på tre måderPipe fast ganache

  • Når din ganache er kølet ned til stuetemperatur piper du den ud på kagerne – du skal endelig ikke lade den stå i køleskabet natten over og tænke at den kan du da sagtens pipe på dine kager – ganachen bliver meget hård og helt umulig at pipe

Ganache på tre måder

Ganache frosting opskrift

 

Pipe pisket ganache:

  • Når din ganache har stuetemperatur skal du piske den – det er vigtigt at du ikke pisker den for meget, da det vil få den til at skille
  • På billederne kan man se en lille smule hvid ganache – det er fordi jeg også har brugt disse kager til min ChokoChok Cupcake, der ramme bloggen om et par dage

Ganache frosting opskrift

Ganache frosting opskrift

Denne opskrift er brugt til følgende cupcakes:


Comments

6 svar til “Grundopskrift: Ganache på 3 måder”

  1. Kan man komme hyldeblomst i en hvid chokolade ganache??

    1. Hej Sanne

      Mange tak for dit spørgsmål 🙂
      Hmm… Jeg har faktisk aldrig prøvet at putte saft eller anden væske i en ganache, så jeg ved det faktisk ikke. Men hvis du giver det et forsøg, tror jeg det ville være en god ide, at koge saften lidt ind først, så noget af vandet i saften fordamper.
      Hvis du giver det et forsøg, vil du så ikke lige skrive, hvordan det går? Det kunne være rigtig spændende at se…

      Hilsen Nina

  2. Ved godt det er et gammelt spørgsmål der blev stillet. Men på youtube kanalen how to cook that hvor hun laver de vildeste desserter laver hun ofte ganache med frugt juice i i stedet for fløde

    1. Hej Stine

      Tak for din kommentar 🙂
      Jeg har aldrig prøvet at lave ganache med saft eller juice, så jeg ved ikke, om det kan lade sige gøre. Men det er da et forsøg værd 🙂

      Hilsen Nina

  3. Karina Nielsen Avatar
    Karina Nielsen

    Hej Nina. I morgen tidlig skal min datter Mille holde 3års fødselsdag i børnehaven. Vi vil derfor lave banan/chokolade muffins med denne “ganache”. Nok med mælkechokolade. Jeg har ikke prøvet det før og jeg vil gerne stille nogle spørgsmål så jeg ikke får ødelagt ganachen og spildt ingredienserne.
    Jeg vil gerne lave en slags så jeg kan sprøjte en lille top ganache på muffinsne. Kan de laves helt færdigt dagen i forvejen? Skal de så stå i køleskab?
    Er det bedst at piske uden håndmixer så jeg ikke får skilt min ganache.
    Tusind tak :
    Mvh amatør-bagermoren Karina 🙂

    1. Hej Karina

      Mange tak for dit spørgsmål.
      Hvis du skal putte chokoladeganache på dine kager, fungerer det bedst, hvis det laves samme dag – nogle timer i forvejen – da den bliver helt hård af at stå i køleskabet. Ganache er lidt finurligt at arbejde med, for det skal have den helt rette temperatur, hvis man skal piske det. Alternativ kan du glasere kagerne – altså dyppe dem i ganachen. Så kan du lave det dagen før.
      Hvis du skulle være så uheldig, at din ganache skiller, kan du meget nemt redde den. Jeg har beskrevet processen i indlægget “Fraklip: Skilt ganache”

      Rigtig god fødselsdag til dig og Mille 🙂

      Hilsen Nina

Skriv et svar til Nina Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *