Hindbærsnitte cupcake

Hinbærsnitte er en kendt dansk kage, som næsten alle kan lide. Hos Cupkageriget, kan vi bedst lide den som hindbærsnitte cupcake med en sprød bund af kiks, en syrlig midte af marmelade og en luftig marengsfrosting.

Som jeg tidligere har skrevet har min veninde fødselsdag d. 22. juni, og hun skal have hinbærsnitte cupcakes. Dem har jeg prøvet at lave i dag, så her kommer opskriften

Der er genveje til opskriften til sidst i indlægget

hindbærsnitte cupcake

Kagerne

Det skal du bruge:

  • 8 Digestive kiks
  • 25 g smør
  • 200 g usaltet smør
  • 200 g sukker
  • 4 økologiske æg
  • 200 g hvedemel
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 0,5 tsk fint salt
  • Hindbærmarmelade

Fremgangsmåde:

  • Alle ingredienserne skal have stuetemperatur
  • Smelt de 25 gram smør. Bare lige til det er smeltet – det skal ikke bruse og boble
  • Blend eller knus de 6 Digestive kiks og bland dem med det smeltede smør
  • Put smør (de 200 g, der ikke er kiks i) og sukker i en skål og pisk det luftigt og hvidt – hellere for lang tid end for kort
  • Put æggene i et ad gangen og pisk grundigt mellem hvert æg indtil det igen, er en ensartet masse
  • Bland mel, bagepulver og salt i en skål for sig
  • Tilsæt halvdelen af melblandingen til ægge/smørblandingen og pisk til det er ensartet
  • Put resten af melblandingen i og pisk til det igen er en enskartet masse

Sådan samles kagen inden, de skal i ovnen:

  • I bunden af papirformene lægges 1 tsk med top af Digestive/smørblandigen
  • Ovenpå kikseblanding lægges kagedejen på. Fyld formene 2/3 op
  • Hæld noget af marmeladen over i en skål for sig – vi skal ikke have salmonella i marmeladen
  • Put 1 til 2 tsk marmelade ned i hver kage. Stik skeen ned i hver af kagerne, så marmeladen ikke lægger sig ovenpå kagerne – det skal være en lille overraskelse nede i kagen.
  • Bages ved 180 g ved almindelig varme i ca. 22 minutter
  • Køles helt af på en bagerist inden der puttes frosting på

hindbærsnitte cupcake

Frosting

Lav en portion Marengs frosting og put det på kagerne

Pynt

Jeg har pyntet kagerne med hindbærstøv fra Mill & Mortar og regnbuekrymmel

hindbærsnitte cupcake

 

Sådan kan du snyde:

  • Det er ikke strengt nødvendigt for selve kagen, at der er kiks i bunden, men det tilføjer smag og fornemmelse af en hindbærsnitte, så dette kan undlades
  • Køb en hindbærmarmelade af god kvalitet og med højt indhold af bær i stedet for at lave den selv

 

5 comments

  1. Ej Nina, Maja Hansen har lige fodret mig med en af dine hindbærsnitte cupkager og er bare helt solgt! Nøj, hvor den smækker! Det er godt hun ikke har flere i køleskabet, for ellers var de hurtigt væk 😉 Knus Helene

  2. virkelig lækker. Kan den enlig fryses? tænker at lave en røvfuld til min datters barndåb.

    1. Hej Kristina

      Tak for dit spørgsmål.
      Selve kagen kan sagtens fryses, men marengsfrosting kan desværre ikke fryses.

      Venlig hilsen Nina

  3. Hej.
    Hvor mange cupcakes får du ud af denne opskrift?

    1. Hej Hanne

      Tak for dit spørgsmål 🙂

      Der bliver ca. 18 – 20 kager ud af denne opskrift.

      God bagelyst.

      Glade kagehilsner fra Nina

Skriv et svar