Denne smørcreme har en lidt anderledes sød smag end min Swiss Meringue Buttercream, der er lavet med sukker. Og den får en smuk gylden farve. Jeg bruger en i opskrifter, hvor der ikke blandes saft eller andet i, der smager kraftigt. Denne smørcreme kan bedre stå alene og har en mere kompleks sød smag en den almindelige Swiss Meringue Buttercream.
Det skal du bruge:
- 2,5 æggehvider
- 55 g ahornsirup
- 110 g brun farin
- 225 gram usaltet smør ved stuetemperatur
- 1 knsp salt
Fremgangsmåde:
- Alle ingredienserne skal have stuetemperatur
- Put æggehviderne i en metalskål sammen med salt og pisk det til det skummer – ikke mere…
- Bland brun farin og ahornsirup og æggehvider i metalskålen og varm det langsom op over et vandbad mens du stille og roligt pisker det
- Pisk sukkeret et opløst – tjekkes ved at gnide massen mellem to fingre – det er færdigt, når du ikke kan mærke sukkeret
- Tag æggemassen af varmen og pisk til den er kold igen. Det kan tage lang tid, så vær tålmodig! (Og her kan man ikke snyde – den skal være kold da smørret ellers ellers smelter når man putter det i, og så er alt arbejdet spildt)
- Når æggemassen er kold igen (og den skal altså være stuetemperatur) puttes smørret i lidt efter lidt
- På et tidspunkt kommer det til at falde sammen og skille og du tænker sikkert “UPS! Hvad har jeg gjort galt?” Du har ikke gjort noget galt. Det skal nok bliver godt igen
- Bliv ved med at putte smørret i lidt efter lidt indtil, der ikke er noget tilbage.
- Pisk videre til massen har samlet sig igen
Skriv et svar