Rugbrød, hasselnødder, solbærmarmelade og flødeskum… En super lækker kombination! De kan noget med kage de sønderjydere… Denne cupcake er et redesign af en sønderjysk rugbrødslagkage som cupcakes – eller brødtorte cupcakes. Kagerne består af en rugbrødskage fyldt med solbærmarmelade og toppet med flødeskum. En lækker lille kage fuld af smag og forskellige konsistenser.
Antal: ca. 16 kager
Kagerne
Det skal du bruge:
- 100 g rugbrød
- 1,5 dl mælk + 0,5 dl
- 125 g usaltet smør
- 50 g sukker
- 85 g brun farin
- 2 æg
- 150 g hvedemel
- 1,5 tsk bagepulver
- 100 g hakkede hasselnødder
Fremgangsmåde:
- Alle ingredienser skal have stuetemperatur
- Rist rugbrødet på en brødrister, så det bliver sprødt og gyldent – på denne måde får man mere rugbrødssmag ud af rugbrødet
- Smid det ristede rugbrød i en foodprocessor og hak det fint – du kan også hakke det i hånden
- Bland rudbrødet med 1,5 dl mælk og lad det stå et par timer til det har konsistens som en tyk grød
- Tænd ovnen på 180 grader almindelig varme
- Pisk smør, sukker og brun farin luftigt
- Pisk derefter æggene i et ad gangen – kun lige til det er blevet til en ensartet masse
- I en skål for sig blandes hvedemel og bagepulver
- Pisk halvedelen af melblandingen i æggeblandingen – pisk kun lige til det har en ensartet konstistens
- Pisk 0,5 dl mælk i dejen – pisk kun til det er en ensartet masse
- Derefter piskes den anden halvdel af melblandingen i dejen
- Pisk rugbrødsmassen den i dejen – igen skal du kun piske til det har en ensartet konsistens
- Vend forsigtigt de hakkede hasselnødder ned i dejen
- Fordel dejen i papirforme – fyld dem 3/4 op
- Bag kagerne ved 180 grader almindelig varme i ca. 18 minutter til kagerne er gyldent-brune
- Lad kagerne køle helt af inden du putter frosting på
Frosting
Det skal du bruge:
- 1 portion stabiliseret flødeskum
- Solbærmarmelade af god kvalitet (eller anden marmelade, du synes passer godt til)
- Grofthakkede hasselnødder
Fremgangsmåde:
- Lav et hul i kagerne og fyld dem med marmelade (du kan følge samme fremgangsmåde som opskriften på hyldeblomstcupcakes)
- Sprøjt frosting ud på kagerne med den ønskede tylle
- Pynt kagerne med groft hakkede nødder
- Skynd dig et spise en kage inden de forsvinder – jeg har oplevet at disse kager forsvinder særligt hurtigt – hvorhen ved jeg dog ikke…
Skriv et svar