Jeg serverede denne kage for en veninde – som ellers spiser meget kage – og hun mente, at det var den bedste kage hun havde fået i meeeeeget lang tid…
Jeg kan rigtig godt lidt at bruge uventede ingredienser i kage – så det har jeg gjort med denne cupcake. Og det er bestemt ikke sidste gang jeg bruger krydderurter i en cupcake! Rosmarinen og bergamotten spiller rigtig godt sammen og giver en dejlig frisk smag. Disse kager består af en dej med rosmarinsukker, fyldt med hvid chokoladeganache med rosmarin og en cream cheese frosting med bergamot. Hvis du ikke har adgang til bergamot, så tror jeg også at denne opskrift ville smage super godt med citronskal i istedetfor.
Der er temmelig mange skridt i denne opskrift, så den er en smule mere kompliceret. Men det er bestem den ekstra arbejdsindsats værd…
Antal: ca. 18
Kagerne
Det skal du bruge – rosmarinsukker:
- 3 kviste frisk rosmarin
- 3 spsk sukker
Det skal du bruge – dejen:
- 200 g usaltet smør
- 165 g sukker
- Rosmarinsukker (hele portionen)
- 4 æg
- 200 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- Ekstra rosmarin og bergamot til pynt
Fremgangsmåde – rosmarinsukker:
- Put bladene (ikke stænglen) fra rosmarinen ned i en morter med 1 spsk sukker
- Knus bladene ud i sukkeret – fortsæt til det er en ensartet masse og bladene er helt knuste- Det er hårdt arbejde, men der er det hele værd…
- Put de sidste 2 spsk sukker i massen og stød det hele godt sammen. Du skulle gerne kunne dufte den dejlige rosmarin i hele køkkenet nu!
Fremgangsmåde – kagerne:
- Tænd ovnen på 180 grader
- Alle ingredienserne skal have stuetemperatur
- Put smør, sukker og rosmarinsukker i en skål og pisk det luftigt og lyst. Man kan næsten ikke piske for længe tid… Der skal rigtig meget luft i, for det er nemlig her den luftige kage starter…
- Put æggene i et ad gangen og pisk mellem hvert æg indtil det igen, er en ensartet masse
- Bland mel, salt og bagepulver i en skål for sig
- Tilsæt halvdelen af melblandingen til ægge/smørblandingen og pisk til det er ensartet
- Put resten af melblandingen i og pisk til det igen er en enskartet masse
- Fyld formene 2/3 op
- Bages ved 180 g ved almindelig varme i ca. 18 minutter
- Lad kagerne køle helt ned inden du putter frosting på dem
Hvid chokoladeganche fyld
Det skal du bruge:
- 200 g hvid chokolade
- 1,5 dl piske fløde
- 2 kviste rosmarin
Fremgangsmåde:
- Hak chokoladen fint, og put den i en skål
- Hak rosmarinen groft og put det i en lille gryde – Hæl fløden i gryden, og bring den til kogepunktet
- Slut for pladen og tag fløden af varmen – lad det stå og trække i en times tid
- Varm fløden op til kogepunktet igen
- Når fløden koger hældes den gennem en si over i chokoladen mens du hele tiden pisker i chokoladen
- Når din ganache har stuetemperatur skal du piske den
- Lav huller i kagerne og fyld dem med ganache – jeg synes det er nemmest at gøre med en sprøjtepose
Frosting:
Det skal du bruge:
- 100 g usaltet smør (stuetemperatur)
- 200 g flormelis
- 1 knsp salt
- 200 g cream cheese (køleskabskoldt)
- Skallen fra 2 bergamot frugter
Fremgangsmåde:
- Følg fremgangsmåden her: Grundopskrift: Cream Chesse Frosting
- Til sidst piskes skallen fra bergamotfrugterne i
- Sprøjt frosting på kagerne med den ønskede tylle
Skriv et svar