Jaja… Min blog handler om cupcakes… Men nogen gange må man da godt træde lidt ved siden af, må man ikke? Jeg kan nemlig rigtig godt lide en stor cookie, der på en en gang er sprød, blød og sej. Grundopskriften på selve dejen har jeg lånt fra Sarahs Kager. Hun laver generelt nogle super lækre kager, men jeg synes at hendes Amerikanske Cookies med chokoladestykker er helt fantastiske… De er uden sammenligning de bedste cookies jeg har lavet.
Disse cookies har en fin lille snert af chili. De er ikke stærke, men de bider en lille smule. Det er så svært at sige noget generelt om, hvor meget chili, der skal i en opskrift, før den har den rigtige smag… Så prøv dig lidt frem… Jeg har brugt bergamotfrugter, som jo desværre er lidt besværlige at få fat på… De har en helt særlig smag, man ikke kan få fra andre citrusfrugter. Men jeg tror også at denne opskrift ville smage rigtig godt med klementinskal…
Antal: Ca. 24 stk.
Det skal du bruge:
- 225 g usaltet smør
- 230 g brun farin
- 100 g sukker
- 2 æg
- 320 g mel
- 1 tsk. natron
- ½ tsk. salt
- 200 g hakket hvid chokolade
- Revet skal fra 3 bergamotfrugter
- 2 tsk fint hakket frisk chili
Fremgangsmåde:
- Alle ingredienser skal have stuetemperatur
- Tænd ovnen på 180 grader almindelig varme
- Pisk smør, brun farin og sukker sammen til en ensartet masse
- Pisk derefter æggene i til det igen er en ensartet masse
- Bland mel, natron og salt i en skål for sig selv
- Pisk melblandingen i æggeblandingen
- Bland derefter forsigtigt hvid chokolade, bergamot og chili i dejen
- Læg bagepapir på en bageplade
- Put dejen på bagepapiret – den skal ca. have samme størrelse som en golfbold – jeg kunne have 12 dejkugler på hver bageplade
- Bag dine cookies i ca. 10 minutter – hold godt øje med dem. De skal være let gyldne
- Tag kagerne ud igen og lade dem køle af på en bagerist
Skriv et svar