Cookies med bacon og chokolade

Min über seje veninde blev færdiguddannet som biolog i mandags. Efter hendes specialeforsvar, var der en reception, hvor temaet var “kage-ekstravaganza”. Og det var virkelig ekstravagant. Der var vildt meget kage. 15 forskellige i alt! Der var blandt andet cheesecake, brownies, M&M’s kage, Baileys Tiramisu og en super flot fondantkage, hendes mor havde fået lavet. Jeg spyttede også i kagebøssen med gulerodscupcakes – som kommer på bloggen inden længe – og baconcookies. Når man er biolog kan man åbenbart overleve på bacon og akvavit. Så det er klart, at der skulle være en kage med bacon i… Det resulterede i disse sprøde og seje cookies med bacon og chokolade…

bacon cookies 012Jeg har endnu en gang tyvstjålet en opskrift fra Sarahs Kager nemlig hendes lækre Amerikanske Cookies med chokoladestykker. Og så har jeg tilpasset opskriften en lille smule…

Antalt: ca. 24 stk.

Det skal du bruge:

  • 225 g smør
  • 300 g brun farin
  • 2 æg
  • 320 g mel
  • 1 tsk. natron
  • ½ tsk. salt
  • 250 g hakket mørk chokolade
  • 150 g hakket kandiseret bacon

cookies med bacon og chokolade

Fremgangsmåde:

  • Alle ingredienser skal have stuetemperatur
  • Tænd ovnen på 180 grader almindelig varme
  • Pisk smør og brun farin sammen til en ensartet masse
  • Pisk derefter æggene i til det igen er en ensartet masse
  • Bland mel, natron og salt i en skål for sig selv
  • Pisk melblandingen i æggeblandingen
  • Bland derefter forsigtigt mørk chokolade og kandiseret bacon
  • Læg bagepapir på en bageplade
  • Put dejen på bagepapiret – den skal ca. have samme størrelse som en golfbold – jeg kunne have 12 dejkugler på hver bageplade
  • Bag dine cookies i ca. 10 minutter – hold godt øje med dem. De skal være let gyldne
  • Tag kagerne ud igen og lade dem køle af på en bagerist

bacon cookies 001

Skriv et svar