Jeg kan rigtig godt lide flødeskum – og jeg synes de passer rigtig godt til cupcakes. Men hvis flødeskum har stået for lang tid skiller det desværre og bliver rigtig kedeligt. Når man pisker fløden, pisker man luft ind i den og dermed vikler man proteinerne ind i hinanden. Disse proteiner bliver stabiliseret af fedtet i piskefløden. Men når flødeskummet bliver varmere smelter fedtet og flødeskummet kolapser. Derfor har flødeskummet brug for hjælp til at forblive flødeskum – og altså lave en stabiliseret flødeskum frosting. Det kan man gøre ved at putte lidt gelatine i. På den måde stivner man fløden og man laver egentlig en meget kedelig mousse. Dette betyder dog ikke at flødeskummet kan holde for evigt. Det er stadig en god ide at servere dem rimelig hurtigt efter at kagerne er blevet pyntet. Desuden har flødeskum en træls tendens til at tage smag af andre ting fra køleskabet, og komme til at smage grimt. Ad…! Så husk at pakke det godt ind…
Det skal du bruge:
- 5 dl piske fløde
- 2 tsk gelatinepulver
- 0,5 dl vand
- 0,5 dl flormelis
- Kornene fra 1 vaniljestang
Fremgangsmåde:
- Hvis du har en, så brug en metalskål…
- Sæt skål og piskeris i køleskabet i mindst 15 minutter – det hjælper til at fedtet i fløden holder sig koldt
- I en anden skål – ikke den der er i køleskabet – putter du vand og gelatinepulver ned i – lad pulveret blive opløst
- I en mikrobølgeovn (sådan én har jeg ikke) eller over vandbad varmes gelatinen op – lad den køle ned til stuetemperatur igen
- Skrab kornene ud af vaniljestangen og findel det med flormelisen
- Tag skål og piskeris ud ad køleskabet
- Pisk fløden til den begynder at blive luftig (jeg synes det er lettest at styre med en håndholdt elektrisk pisker)
- Hæld flormelisen i piskefløden og pisk videre
- Når piskeriset begynder at lave tydelige spor i flødeskummet hældes den flydende gelatine i i en tynd stråle mens man bliver ved med at piske
- Put flødeskummet på den kage du ønsker
Denne opskrift er brugt til følgende cupcakes:
- Pavlova cupcake med brombær
- Pavlova cupcake med kirsebær
- Sønderjysk rugbrødslagkage som cupcakes
- Æblekage cupcake
Skriv et svar