Jordbær og sort peber er en – måske uventet – fantastisk kombination. Den sorte peber fremhæver den dejlige smag af jordbær og giver et let krydret twist i disse cupcakes med jordbær og sort peber. Jeg har lavet en cupcake med jordbær og fløde, og denne cupcake er helt den samme opskrift bortset fra tilføjelsen af sort peber. Men denne cupcake smager mindre sødt end kagen uden sort peber. Lav gerne de tørrede jordbær dagen i forvejen.
[recipe-foody]
Semitørrede jordbær med sort peber
Det skal du bruge:
- 500 g jordbær
- 2 tsk sukker
- 1 tsk friskkværnet sort peber
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 100 grader varmluft
- Skyld jordbær og skær toppene og grimme pletter af
- Skær jordbær i halve, hvis de er små eller kvarte, hvis de er store
- Put dem i en skål og bland dem med sukker og peber
- Læg jordbærene på en bageplade med bagepapir og vend de skårne sider opad
- Lad jordbærene tørre i ovnen i 2 timer til de er skrumpet ind til ca. halv størrelse
- TIP: smid edelig ikke de afskårne jordbærtoppe ud – dem kan du bruge til at give dit vand et ekstra pift som her hos Food52. Put dem i en kande med vand og lad det trække et par timer. Så har du lækkert frisk vand med en frisk jordbærsmag
[/recipe-foody]
[recipe-foody]
Antal: ca. 16 cupcakes
Kagerne
Det skal du bruge:
- 150 g usaltet smør
- 150 g sukker
- 3 æg
- 150 g mel
- 1,5 tsk bagepulver
- 1/2 tsk fint salt
- 1 tsk friskkværnet sort peber
- semitørrede jordbær (se ovenstående opskrift – du skal bruge hele portionen)
Fremgangsmåde:
- Alle ingredienserne skal have stuetemperatur
- Tænd ovnen på 180 grader almindelig varme
- Put smør og sukker i en skål og pisk det luftigt og hvidt – hellere for lang tid end for kort
- Put æggene i et ad gangen og pisk grundigt mellem hvert æg indtil det igen, er en ensartet masse
- Pisk vanilje i smør og æggemassen
- Bland mel, bagepulver, salt og sort peber i en skål for sig
- Tilsæt halvdelen af melblandingen til ægge/smørblandingen og pisk til det er ensartet
- Put resten af melblandingen i og pisk til det igen er en enskartet masse
- Hak de semitørrede jordbær groft og vend dem forsigtigt i dejen
- Dejen fyldes 2/3 op til kanten i papirforme
- Bages ved 180 grader almindelig varme i ca. 18 minutter
- Lad kagerne køle helt af inden, de friske jordbær puttes i kagerne
- Put frosting på kagerne
[/recipe-foody]
[recipe-foody]
Frosting
Det skal du bruge:
- 5 dl piske fløde
- 2 tsk gelatinepulver
- 0,5 dl vand
- 0,5 dl flormelis
Fremgangsmåde:
- Lav en portion stabiliseret flødeskum ved at følge opskriften fra linket
- Put frosting på kagerne med den ønskede tylle og pynt dem med friskkværnet sort peber
[/recipe-foody]
Skriv et svar