Cheesecake med smag af jul

Denne cheesecake med smag af jul er en lækker smagskombination af kanel, appelsin og gløgg.  Kort sagt SMAGEN AF JUL! (ihvertfald for mig). Denne kage er enormt nem at lave og kunne være et oplagt valg til en alternativ dessert til en julefrokost eller et andet julearrangement.

Julecheesecake

Kagen består af en bund af Bastonge kiks, der har en lækker smag af kanel, en creamcheesemasse med masser af appelsin og gløgggele på toppen.

Cheesecake med smag af jul

Det skal du bruge:

  • 260 g Bastogne kiks (en hel pakke)
  • 70 g smør
  • 4 blade husblas (til ostemassen)
  • 2 dl skyr eller græsk yoghurt
  • 200 g cream cheese
  • 120 g flormelis
  • skal og saft fra 2 økologiske appelsiner
  • 2,5 dl piskefløde
  • 2 dl gløgg (brug den du bedst kan lide)
  • 2,5 blade husblas (til geleen på toppen)

Fremgangsmåde:

  • Put bagepapir i bunden af en rund bageform med en diameter på ca. 24 cm.
  • Put Bastogne kiks en en foodprocessor og hak dem til pulver – hvis du ikke har en foodprocessor, kan du putte dem i en pose af kraftig plastik og banke dem til pulver med en kagerulle.
  • Smelt smørret
  • Bland kiks og smør godt sammen
  • Put kiksemassen ned i bageformen – mas det godt ned i bunden, så bunden bliver fast
  • Læg de 4 blase husblas i blød i ca. 10 minutter
  • Piske creamcheese, skyr/græsk yoghurt og flormelis godt sammen
  • Riv appelsinskallen i (pas på at du ikke får det hvide med) og pres saften i – bland det godt sammen
  • Pisk piskefløden til flødeskum i en anden skål
  • Smelt den udblødte husblas over et vandbad – det skal kun lige smelte. Det må endelig ikke koge!
  • Put et par spiseskeer af ostemassen over i den smeltede husblas – bland det godt sammen. Put det derefter tilbage i ostemassen og rør det godt rundt
  • Vend forsigtigt flødeskummet i ostemassen – sørg for det hele er blandet godt sammen
  • Hæld massen over på kiksebunden og glat den ud med en dejskraber
  • Put det i køleskabet nogle timer, så ostemassen kan nå at sætte sig inden du putter geleen på
  • Læg de 2,5 blase husblas i blød i ca. 10 minutter
  • Put gløgg i en lille gryde og varm det forsigtigt op
  • Put den udblødte husblas i den lune gløgg og lad det smelte – det må endelig ikke koge
  • Hæld forsigtigt gløggen over på cheesecaken og sæt den i køleskabet igen i nogle timer
  • Inden servering kan du pynte kage med hakkede mandler eller, som jeg har gjort her, med Salade de Fleur fra Mill & Mortar

Cheesecake jul

Cheesecake med bastognekiks

2 comments

  1. Den ser virkelig, virkelig lækker ud -slurp:-)

    1. Hej Mari

      Mange tak for din søde kommentar.
      Den smager også virkelig, virkelig godt!

      Glade kagehilsner fra Nina

Skriv et svar