Denne brunsviger frosting smager af ja… Brunsviger! MUMS!!! Man kunne også kalde den for brun farin frosting eller brown sugar frosting – Det korte af det lange er, at denne opskrift smager HIMMELSK!
Selve opskriften har jeg fra fra den altid-inspirerende blog Cupcake Project, og så har jeg tilrettet den danske mål.
Antal: Frosting til ca. 18 kager
Det skal du bruge:
- 115 g usaltet smør
- 200 g brun farin eller mørk muscovadorørsukker
- 0,5 dl mælk
- 250 g flormelis
Fremgangsmåde:
- Put smørret i en gryde og smelt det – det skal kun lige smelte
- Put den brune farin i gryden og lad det koge op ved lav varme
- Lad det koge i 2 minutter – hold godt øje med det og rør rundt hele tiden
- Tag gryden af varmen og hæld mælken i – pas godt på, for det kan nemlig godt begynde at boble meget op
- Sæt gryden tilbage på varmen, og lad det koge op igen ved lav varme – lad det koge i 2 minutter, mens der røres i det hele tiden
- Tag sukkermassen af varmen og hæld den over i en skål
- Lad det køle ned til det er lunkent – det kan godt tage et par timer
- Når sukkermassen er lunken piskes sigtet flormelis i massen lidt ad gangen
- Pisk din frosting til den har en god fast konsistens – hvis det bliver lidt for tykt, kan du tilføje en lille smule lunkent vand, men put meget lidt i ad gangen, for konsistensen ændrer sig lunhurtigt
- Put frosting på dine kager – jeg synes det er nemmest at smøre denne frosting med en spatel dyppet i vand
Skriv et svar