Kandiseret klementinskal

Sidste lavede jeg kandiseret appelsinskal, som var rigtig lækkert og meget bedre, end det man kan købe i butikkerne. Så i år har jeg gentaget projektet bare med klementiner og lavet kandiseret klementinskal istedet for. Og det smager faktisk meget bedre end appelsinskal – lidt a la bergamot. Det er meget mere krydret og kommer til at smage rigtig godt sammen med de brunkager jeg skal bage lige om lidt.

Kandiseret klementinskal 002

Kandiseret klementinskalVi spiser klementiner i store mængder herhjemme lige nu og vi køber af og til en Citruskasse fra Aarstiderne med masser af lækre økologiske appelsiner og klementiner. Jeg tænkte at man måtte kunne bruge skallerne til et eller andet, så hele citrusfrugten bliver optimalt udnyttet. Så derfor røg skallerne i fryseren. Gennem længere tid samlede jeg klementinskallerne sammen og smed dem i fryseren – jeg prøvede at gøre skallerne så store som muligt, når jeg pillede min klementin. Dette er en rigtig god Stop Spild af Mad opskrift, for man får brugt noget af det man ellers bare smider ud – nemlig skallen. Du får yderligere en lækker klementinsirup ud af denne opskrift, som er rigtig god på en portion yoghurt om morgenen.

klementinskal 001

Det skal du bruge:

  • Skaller fra ca. 25 økologiske klementiner (ca. 300 g men det er ikke så vigtigt at det er præcist)
  • 700 g sukker
  • 4 dl vand + ekstra til at blanchere skallerne i

Fremgangsmåde:

  • Tag skallerne op af fryseren
  • Skær dem i lange stykker på ca. 3 x 0,5 cm – eller hvordan det nu passer med de ukurante stykker

klentinskaller

  • Blancher skallerne ved at smide dem i en gryde og dække dem med vand – lad det koge op, og kog det i 5 minutter
  • Hæld skallerne over i et dørslag eller en si – kasser vandet
  • Blancher skallerne yderligere 2 gange (se evt. min opskrift på kandiseret appelsinskal – der er processen tydeligere beskrevet)
  • Lav en sirup af 700 g sukker og 4 dl frisk vand – lad den koge op og put derefter de afdryppede skaller i og kog det op
  • Lad det simre ved svag varme i en time – husk at holde øje med det undervejs
  • Tag gryden af varmen og lad skallerne trække i siruppen i yderligere mindst en time og gerne natten over
  • Hæld de kandiseret skaller over i en si eller et dørslag – sæt en skål under, så du kan opsamle den lækre sirup og hæld den på en flaske

Klementinsirup 020

  • Læg den kandiserede klementinskal over på stykker af bagepapir og lad det tørre – det kan godt tage et par dage – hvis du har tralvt kan du snyde lidt ved at smide det i en 50 grader varm ovn med varmluft i nogle timer.
  • Du kan også trille nogle af stykkerne i sukker inden, du lægger dem til tørre

stop spild af mad klemtinskal

Skriv et svar