Denne gelé er, lige som opskriften på æblegele med vanilje, lavet på æbleskræller. Det er en rigtig god måde at bruge sine skræller på. Det sidder enormt meget pektin og smag i skrællerne, så hvorfor ikke bruge det?
Det skal du bruge:
- Æbleskræller – Jeg brugte skrællen fra ca. 3 kg æbler og det blev til 9 dl væske – og du skal selvfølgelig skære de rådnede dele af æblet fra
- Vand
- Sukker
- Kanelstænger
Fremgangsmåde:
- Smid skrællerne og en enkelt kanelstang op i en gryde og hæld vand i – det skal kun lige nå op til kanten
- Bring det i kog ag lad det koge helt ud – for mig tog det ca. 45 minutter
- Hæld hele massen over i en saftpose og lad det dryppe af nogle timer – gerne natten over
- Fordi man har brugt skrællen, får geleen den mest fantastiske farve – brug gerne skrællen fra Ingrid Marie æbler – så får den en endnu mere fantastisk farve
- Mål saften op og del over i en gryde og lad det koge op – lad det koge i 5 minutter – husk at skumme af undervejs
- Mål sukkeret af – du skal bruge 750 g pr liter siet saft
- Hæld saften over i en gryde og lad det koge op – lad det koge i 5 minutter – husk at skumme af undervejs
- Hæld sukkeret og en ny vaniljestang i og lad det koge op igen
- Lad det simre ved middelvarme indtil det begynder at tykne
- Du ved at geleen er færdig når dråberne bliver tykkere og de langsommere falder af skeen
- Hæld geleen over på skoldede, Atamon-skyllede glas og læg en kanelstang i hvert glas
- Læg et viskestykke over glassene og lad dem køle af til dagen efter – sæt først lågene på den følgende dag
Skriv et svar