Fraklip: Paradisæbler

Det er så dejligt, når folk tilbyder mig lækre ting fra deres haver… Det giver mig mulighed for at tænke ud af boksen og prøve noget nyt. Og jeg kan rigtig godt lide udfordringer! Så da jeg for nogle uger siden skabte et dejligt nyt bekendtskab, fik jeg tilbudt en masse paradisæbler. Hun plukkede dem endda selv og kørte til Aarhus for at give dem til mig. Jeg var meget rørt over hendes gavmildhed. Tænk sig at en person man har kendt i en halv time! Jeg tog glædeligt i mod de mange paradisæbler – jeg vidste at de skulle bruges hurtigt for sæsonen synger på sidste vers.

paradisæbler 003Paradisæbler har en meget intens smag og så er de smækfulde af pektin. Så det var oplagt at bruge dem til gele. Jeg havde glædet mig til at smage julesovsen til med denne gele. Derudover ville jeg forsøge mig med at henkoge nogen af dem. Jeg tænkte at de ville smage rigtig godt til en dessert – måske med en lækker vaniljeis.

paradisæbler 016Men ak…! Jeg var ikke hurtig nok. Da jeg ville i gang med at bruge dem mødte dette syn mig…

paradisæbler 020De var efter bare halvanden dag begyndt at gære og de havde fået skimmelsvamp. Så der var ikke nogen gele eller henkogte æbler til mig alligevel… Men jeg skal helt sikkert have skaffet nogle paradisæbler næste år!


Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *