Et fif til æblerester – stop spild af mad

Det er vist ikke nogen hemmelighed at jeg ELSKER æbler. Jeg glæder mig som et lille barn til juleaften til æblerne kommer i sæson. Og når de så endelig er her spiser jeg MANGE æbler om dagen… Det resulterer i mange æbleskrog og skræller. Og der er absolut ikke nogen grund til at smide disse ud. Man kan for eksempel lave en rigtig lækker æblegelé af resterne. Så en rigtig god måde at stoppe madspil er at gemme disse æblerester.

Jeg skærer kernehusene fra – piller de kerner ud jeg kan komme til og så smider jeg dem i en pose i fryseren. Det samme kan du gøre med æbleskrællerne. På den måde samler man en masse æblerester sammen, og pludselig har man nok til at lave en lækker omgang æblegelé.

æblerester til gele

Du kunne for eksempel lave æblegelé med kanel

æblegele med kanel

Eller æblegelé med vanilje

æblegele med vanilje

Eller æblegelé med timian

Æble gele med timian

Eller æblegelé med chili

Æble gele med chili

 


Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *