Hyldebærsaft

Jeg kryber til korset og bekender at jeg ikke selv har lavet denne opskrift. Den har jeg taget fra Den Grønne Syltebog (side 40). Men jeg kan simpelthen ikke lave en saft selv der er bedre – jeg synes bare at den her er den bedste hyldebærsaft. Dog har jeg ikke puttet citronsyre i, som der står i opskriften… Der skal sure æbler i, men det behøver altså ikke at være nogen man køber i et supermarked – det kan sagtens være nogen af dem man finder i et læhegn eller en skov.

hyldebærsaft 001

Det skal du bruge:

  • 1 kg hyldebær
  • 5 dl vand
  • 3 sure æbler
  • 375 – 500 g sukker pr liter siet saft
  • 1 tsk citronsyre (det har jeg ikke puttet i)
  • Atamon

hyldebærsaft 002

Fremgangsmåde:

  • Hyldebærene ribbes – sørg for at få så lidt af skærmene med som muligt
  • Skyld dem og smid dem om i en stor gryde
  • Skyld æblerne og skær dem i stykker og smid dem op i gryden – du behøver ikke at skrælle dem eller skære kernehuset fra – det skal jo bare give smækker, lækker smag
  • Hæld vand ved og kog det op
  • Lad det hele koge helt ud – det skal koge i mindst 20 minutter – husk at skumme af undervejs…
  • Hæld det hele over i en saftpose og lade det drypper af et par timer
  • Herefter måles den siede saft op og hældes tilbage i gryden
  • Hæld den ønskede mængde sukker ned til saften og kog det op igen – skum af undervejs – lade det koge 5 – 10 minutter
  • Tag saften af varmen og hæld 1 tsk flydende Atamon i
  • Hæld den varme saft over på skoldede Atamon-skyllede flasker

hyldebærsaft 004

Skriv et svar