Pavlova Cupcake med kirsebær

Denne opskrift er præcis den samme som min pavlova cupcake med brombær – der er bare kirsebær i stedet for. Kirsebærrene synger på sidste vers lige nu, men man kan stadig finde danske bær i butikkerne.

Pavlova Cupcake med kirsebær

Kagerne:

Det skal du bruge:

  • 200 g usaltet smør
  • 200 g sukker
  • 4 økologiske æg
  • 200 g hvedemel
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 0,5 tsk fint salt
  • 400 g kirsebær – plus ekstra til pynt
  • Marengskys
  • 1 Portion Stabiliseret flødeskum

Kirsebær

Fremgangsmåde:

  • Alle ingredienserne skal have stuetemperatur
  • Put smør og sukker i en skål og pisk det luftigt og hvidt – hellere for lang tid end for kort
  • Put æggene i et ad gangen og pisk grundigt mellem hvert æg indtil det igen, er en ensartet masse
  • Bland mel, bagepulver og salt i en skål for sig
  • Udsten kirsebærrene og halver dem
  • Drys en spsk af melblandingen over dine bær og bland det forsigtigt rundt – det forhindrer at bærrene falde til bunds mens kagerne bliver bagt
  • Tilsæt halvdelen af melblandingen til ægge/smørblandingen og pisk til det er ensartet
  • Put resten af melblandingen i og pisk til det igen er en enskartet masse
  • Vend forsigtigt bærrene ned i dejen
  • Fyld formene 2/3 op
  • Bages ved 180 g ved almindelig varme i ca. 20 minutter
  • Køles helt af på en bagerist inden der puttes frosting på

Pavlova Cupcake med kirsebær

Sådan pyntes kagerne:

  • Lav en portion Stabiliseret flødeskum
  • Sprøjt flødeskummet på kagerne med den ønskede tylle. Jeg har brugt en stor lige tylle

Pavlova Cupcake med kirsebær

  • Vask dine kirsebær og lad dem dryppe af inden du putter dem på kagerne – det ser så træls ud, hvis der løber saft ud og farver det fine lyse flødeskum
  • Put bær og marengskys på kagerne – du kan eventuelt vende kyssene i lakridspulver, hindbærstøv eller noget andet for at give kagens smag mere dybde
  • Vent med at putte dine marengskys på til lige inden de serveres. De bliver nemlig meget hurtigt bløde…

Pavlova Cupcake med kirsebær

 


Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *