Denne opskrift er præcis den samme som min pavlova cupcake med brombær – der er bare kirsebær i stedet for. Kirsebærrene synger på sidste vers lige nu, men man kan stadig finde danske bær i butikkerne.
Kagerne:
Det skal du bruge:
- 200 g usaltet smør
- 200 g sukker
- 4 økologiske æg
- 200 g hvedemel
- 1,5 tsk bagepulver
- 0,5 tsk fint salt
- 400 g kirsebær – plus ekstra til pynt
- Marengskys
- 1 Portion Stabiliseret flødeskum
Fremgangsmåde:
- Alle ingredienserne skal have stuetemperatur
- Put smør og sukker i en skål og pisk det luftigt og hvidt – hellere for lang tid end for kort
- Put æggene i et ad gangen og pisk grundigt mellem hvert æg indtil det igen, er en ensartet masse
- Bland mel, bagepulver og salt i en skål for sig
- Udsten kirsebærrene og halver dem
- Drys en spsk af melblandingen over dine bær og bland det forsigtigt rundt – det forhindrer at bærrene falde til bunds mens kagerne bliver bagt
- Tilsæt halvdelen af melblandingen til ægge/smørblandingen og pisk til det er ensartet
- Put resten af melblandingen i og pisk til det igen er en enskartet masse
- Vend forsigtigt bærrene ned i dejen
- Fyld formene 2/3 op
- Bages ved 180 g ved almindelig varme i ca. 20 minutter
- Køles helt af på en bagerist inden der puttes frosting på
Sådan pyntes kagerne:
- Lav en portion Stabiliseret flødeskum
- Sprøjt flødeskummet på kagerne med den ønskede tylle. Jeg har brugt en stor lige tylle
- Vask dine kirsebær og lad dem dryppe af inden du putter dem på kagerne – det ser så træls ud, hvis der løber saft ud og farver det fine lyse flødeskum
- Put bær og marengskys på kagerne – du kan eventuelt vende kyssene i lakridspulver, hindbærstøv eller noget andet for at give kagens smag mere dybde
- Vent med at putte dine marengskys på til lige inden de serveres. De bliver nemlig meget hurtigt bløde…
Skriv et svar