Jeg kan ikke så godt lide smørcreme. Jeg synes det smager for meget af… SMØR! Så derfor laver jeg swiss meringue buttercream i stedet for. Det hedder “swiss meringue” fordi den af lavet af schweizisk marengs. En schweizisk marengs er mere stabil end en almindelig marengs, der er lavet ved at piske æggehvider og sukker sammen. En schweizisk marengs er lavet ved at man varmer sukker og æggehvider op indensmøret piskes i.
Denne opskrift på frosting er fløjlsblød og let. Den er fundet hos Martha Stewart og tilrettet danske mål
Du skal bruge:
- 2,5 æggehvider
- 225 gram usaltet smør ved stuetemperatur
- 110 g sukker
- 1 knsp salt
Fremgangsmåde:
- Put æggehviderne i en metalskål sammen med salt og pisk det til det skummer – ikke mere…
- Bland sukkeret i æggehviderne og varm det langsomt op over et vandbad mens du stille og roligt pisker det
- Pisk sukkeret et opløst – tjekkes ved at gnide massen mellem to fingre – det er færdigt, når du ikke kan mærke sukkeret
- Tag æggemassen af varmen og pisk til den er kold igen. Det kan tage lang tid, så vær tålmodig! (Og her kan man ikke snyde – den skal være kold da smørret ellers ellers smelter når man putter det i, og så er alt arbejdet spildt)
- Når æggemassen er kold igen (og den skal altså være stuetemperatur) puttes smørret i lidt efter lidt
- På et tidspunkt kommer det til at falde sammen og skille og du tænker sikkert “UPS! Hvad har jeg gjort galt?” Du har ikke gjort noget galt. Det skal nok bliver godt igen
- Bliv ved med at putte smørret i lidt efter lidt indtil, der ikke er noget tilbage.
- Pisk videre til massen har samlet sig igen
- Nu har du lækker smørcreme – du kan smage den til med, hvad du har lyst til – frugtpure, essens, kaffe…
Denne opskrift er brugt til følgende cupcakes:
Skriv et svar