Disse cupcakes smager rigtig dejligt af efterår. De har en dejlig varm smag af chokolade og hasselnødder, som balanceres af den friske appesin. Man kan sagtens bruge tørrede hasselnødder – men fordi de er tørrede vejer de mindre og smagen er ikke så fin som de friske – så smagen bliver nok lidt mere bitter end dem jeg har lavet.
[recipe-foody]
Kagerne
Det skal du bruge:
- 100 g friske hasselnødder
- 125 g usaltet smør
- 50 g sukker
- 85 g brun farin
- 2 æg
- 225 g hvedemel
- 1,5 tsk bagepulver
- 1,5 dl mælk
Fremgangsmåde:
- Alle ingredienserne skal have stuetemperatur
- Tænd ovnen på 180 grader almindelig varme
- Hak nødderne fint
- Rist nødder på en pande ved middel varme til de begynder at blive gylde og køkkenet fyldes med en dejlig duft af hasselnødder
- I skål piskes smør og sukker og brun farin lækkert og luftigt
- Tilsæt æggene et ad gangen og pisk grundigt ved mellem hvert æg til massen er ensartet.
- I en skål for sig blandes mel og bagepulver
- Tilsæt halvdelen af melblandingen til smør/æggeblandingen – pisk kun lige til det hele er blandet sammen og er ensartet
- Tilsæt derefter halvdelen af mælken – pisk til det er ensartet
- Gentag ovenstående med det sidste af melblandingen og mælken
- Vend forsigtigt nødderne i dejen
- Dejen fyldes 2/3 op til kanten i papirforme
- Bages ved 180 grader almindelig varme i ca. 18 minutter
[/recipe-foody]
[recipe-foody]
Frosting
Det skal du bruge:
- 200 g mørk chokolade
- 2 dl piskefløde
- Skallen fra en økologisk appelsin
Fremgangsmåde:
- Hak chokoladen fint, og put den i en skål
- Hæl fløden i en gryde, og bring den til kogepunktet
- Når fløden koger hældes den i chokoladen mens du hele tiden pisker – nu har du lavet ganache
- Lad din ganache køle ned på køkkenbordet – når den har stuetemperatur sættes den i køleskabet i 15 min
- Tag din ganache ud igen og pisk den, så dem bliver lys og luftigt
- Sprøjt ganache ud på kagerne og pynt dem med revet appelsinskal – man kan også putte lidt hakkede hasselnødder på – det er der ikke på mine kager for jeg havde ikke flere tilbage…
[/recipe-foody]
Skriv et svar