Pastinak lyder måske som en lidt mærkelig ingrediens i en kage. Men i disse cupcakes med citron og pastinak spiller pastinakken perfekt sammen med citronen, og giver kagen et krydret, frisk pift.
[recipe-foody]
Antal: ca. 18 kager
Det skal du bruge:
- 150 g hvedemel
- 180 g sukker
- 1 tsk natron
- 1/2 tsk salt
- 2 æg
- 1,75 dl olivenolie (kan erstattes med almindelig vegetabilsk olie)
- 250 g fintrevet pastinak (ca. 3 store)
- Revet skal fra en citron
- Saft fra en citron
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 180 grader almindelig varme
- Put æg og sukker i en skål og piske det luftigt
- Pisk derefter olien i æggemassen
- Put mel, natron og salt i en separat skål
- Bland melblandingen sammen med æggeblandingen
- Put fintrevet pastinak ned i ned i dejen og rør godt rundt
- Put citronskal og citronsaft i dejen og rør det godt sammen
- Fyld formene 2/3 op
- Bag kagerne ved 180 grader almindelig varme i ca. 18 minutter
- Tag kagerne ud og lad dem køle helt af inden du putter frosting på
[/recipe-foody]
[recipe-foody]
Frosting
Det skal du bruge:
- 1 portion cream cheese frosting
- Skallen fra 1 økologisk citron
Fremgangsmåde:
- Følg vejledningen for opskriften
- Pisk til sidst skallen fra citronen i frostingen
- Sprøjt frosting ud på kagerne med den ønskede tylle – jeg har brugt en stor åben, stjernetakket tylle
- Pynt kagerne med hjemmelavet citronkrymmel
[/recipe-foody]
Skriv et svar