Cupcakes med citron og pastinak

Pastinak lyder måske som en lidt mærkelig ingrediens i en kage. Men i disse cupcakes med citron og pastinak spiller pastinakken perfekt sammen med citronen, og giver kagen et krydret, frisk pift.

Cupcakes med citron og pastinak

Antal: ca. 18 kager

Det skal du bruge:

  • 150 g hvedemel
  • 180 g sukker
  • 1 tsk natron
  • 1/2 tsk salt
  • 2 æg
  • 1,75 dl olivenolie (kan erstattes med almindelig vegetabilsk olie)
  • 250 g fintrevet pastinak (ca. 3 store)
  • Revet skal fra en citron
  • Saft fra en citron

Fremgangsmåde:

  • Tænd ovnen på 180 grader almindelig varme
  • Put æg og sukker i en skål og piske det luftigt
  • Pisk derefter olien i æggemassen
  • Put mel, natron og salt i en separat skål
  • Bland melblandingen sammen med æggeblandingen
  • Put fintrevet pastinak ned i ned i dejen og rør godt rundt
  • Put citronskal og citronsaft i dejen og rør det godt sammen
  • Fyld formene 2/3 op
  • Bag kagerne ved 180 grader almindelig varme i ca. 18 minutter
  • Tag kagerne ud og lad dem køle helt af inden du putter frosting på

cupcakes med citron og pastinak 4

cupcakes med citron og pastinak 2

Frosting

 Det skal du bruge:

Fremgangsmåde:

  • Følg vejledningen for opskriften
  • Pisk til sidst skallen fra citronen i frostingen
  • Sprøjt frosting ud på kagerne med den ønskede tylle – jeg har brugt en stor åben, stjernetakket tylle
  • Pynt kagerne med hjemmelavet citronkrymmel

cupcakes med citron og pastinak

Skriv et svar