Rabarber og ingefær går hånd i hånd i disse smagsbomber som betår af rabarbercupcakes med ingefær og vanilje. Den let stærke ingefær går rigtig godt med den syrlige og friske rabarber, og det hele bliver rundet af med en lækker cream cheese frosting med vanilje. Disse cupcakes passer både på en varm sommerdag med den friske vanilje og en regnfuld sommerdag med den varmende ingefær.
[recipe-foody]
Antal kager: ca. 16-18
Kagerne
Det skal du bruge:
- 125 g usaltet smør
- 135 g sukker
- 2 æg
- 200 g hvedemel
- 1,5 tsk bagepulver
- 1,5 tsk stødt ingefær
- 1/4 tsk fint salt
- 1,5 dl mælk
- 150 g rabarber skåret i tynde skiver på skrå
Fremgangsmåde:
Kagen
- Alle ingredienserne skal have stuetemperatur
- Tænd ovnen på 180 grader almindelig varme
- I skål piskes smør og sukker og sukker lækkert og luftigt
- Tilsæt æggene et ad gangen og pisk grundigt ved mellem hvert æg til massen er ensartet.
- I en skål for sig blandes mel, ingefær og bagepulver
- Tilsæt halvdelen af melblandingen til smør/æggeblandingen – pisk kun lige til det hele er blandet sammen og er ensartet
- Tilsæt derefter halvdelen af mælken – pisk til det er ensartet
- Gentag ovenstående med det sidste af melblandingen og mælken
- Vend forsigtigt rabarberskiverne i dejen
- Dejen fyldes 2/3 op til kanten i papirforme
- Bages ved 180 grader almindelig varme i ca. 18 minutter
- Lad kagerne køle helt af inden, der puttes frosting på
[/recipe-foody]
[recipe-foody]
Frosting
Det skal du bruge:
- 100 g usaltet smør (stuetemperatur)
- 200 g flormelis
- 1 knsp salt
- 200 g cream cheese (køleskabskoldt)
- Kornene fra en vaniljestag findelt med sukker eller 1/2 tsk vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
Fremgangsmåde:
- Følg fremgangsmåden her: Grundopskrift: Cream Chesse Frosting
- Til sidst piskes vaniljen i
- Sprøjt frosting på kagerne med den ønskede tylle
- Pynt eventuelt kagerne med frysetørrede rabarber
[/recipe-foody]
Skriv et svar