Rabarbercupcakes med ingefær og vanilje

Rabarber og ingefær går hånd i hånd i disse smagsbomber som betår af rabarbercupcakes med ingefær og vanilje. Den let stærke ingefær går rigtig godt med den syrlige og friske rabarber, og det hele bliver rundet af med en lækker cream cheese frosting med vanilje. Disse cupcakes passer både på en varm sommerdag med den friske vanilje og en regnfuld sommerdag med den varmende ingefær.

Rabarbercupcakes med ingefær

Rabarbercupcakes med ingefær og vanilje 008

[recipe-foody]

Antal kager: ca. 16-18

Kagerne

Det skal du bruge:

  • 125 g usaltet smør
  • 135 g sukker
  • 2 æg
  • 200 g hvedemel
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 1,5 tsk stødt ingefær
  • 1/4 tsk fint salt
  • 1,5 dl mælk
  • 150 g rabarber skåret i tynde skiver på skrå

Fremgangsmåde:

Kagen

  • Alle ingredienserne skal have stuetemperatur
  • Tænd ovnen på 180 grader almindelig varme
  • I skål piskes smør og sukker og sukker lækkert og luftigt
  • Tilsæt æggene et ad gangen og pisk grundigt ved mellem hvert æg til massen er ensartet.
  • I en skål for sig blandes mel, ingefær og bagepulver
  • Tilsæt halvdelen af melblandingen til smør/æggeblandingen – pisk kun lige til det hele er blandet sammen og er ensartet
  • Tilsæt derefter halvdelen af mælken – pisk til det er ensartet
  • Gentag ovenstående med det sidste af melblandingen og mælken
  • Vend forsigtigt rabarberskiverne i dejen
  • Dejen fyldes 2/3 op til kanten i papirforme
  • Bages ved 180 grader almindelig varme i ca. 18 minutter
  • Lad kagerne køle helt af inden, der puttes frosting på

[/recipe-foody]

Rabarbercupcakes med ingefær

[recipe-foody]

Frosting

Det skal du bruge:

  • 100 g usaltet smør (stuetemperatur)
  • 200 g flormelis
  • 1 knsp salt
  • 200 g cream cheese (køleskabskoldt)
  • Kornene fra en vaniljestag findelt med sukker eller 1/2 tsk vaniljepulver (ikke vaniljesukker)

Fremgangsmåde:

  • Følg fremgangsmåden her: Grundopskrift: Cream Chesse Frosting
  • Til sidst piskes vaniljen i
  • Sprøjt frosting på kagerne med den ønskede tylle
  • Pynt eventuelt kagerne med frysetørrede rabarber

[/recipe-foody]


Comments

4 svar til “Rabarbercupcakes med ingefær og vanilje”

  1. Helle Tang Avatar
    Helle Tang

    ER du gal, Nina? Der er SÅ mange opskrifter jeg skal have prøvet her! Nøj, mand. Og flotte billeder! Godt det var dig og ikke mig, der vandt madkundskab ?

    1. Hej Helle

      Mange tak for din søde kommentar 🙂 Der jo lige til at blive glad i låget af 🙂 Hvis du har brug for en testsmager på dit bagværk, skal du bare sige til 😉

      Hilsen Nina

  2. Hej Nina godt nytår jeg håber at det bliver en god slutning på året jeg håber at du hygger dig til nytårsaften og ser en masse smuk fyrværkeri og at du passer godt på spok
    Kærlig hilsen Freja 5.c:mrgreen:🎉

    1. Hej stjerne

      Mange tak fordi du tænker på mig her til nytår. Jeg passer rigtig godt på Spock, for han synes ikke særlig godt om fyrværkeri.
      Jeg håber du har en god og sikker nytårsaften. Jeg glæder mig til at se dig og resten af 5.C igen på mandag.

      Kærlig hilsen Nina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *