Jordbær med fløde er en klassisk dansk sommerspise og jordbærene er på sit højdepunkt lige nu, efter de har fået lidt sol, og dermed er blevet lidt sødere. Her er den simple, søde ret blevet omdannet til simple, søde jordbærcupcakes med flødeskum. Inde i kagen er der en lille overraskelse med et helt og frisk jordbær.
Jordbær smager fantastisk, men det er svære at bage med, for de indeholde meget væske, og det kan ødelægge balancen i en dej. Derudover, kan den delikate og fine smag meget nemt “forsvinde”. Derfor er denne kage lavet med semitørrede jordbær. Processen tager lidt tid, men det er enormt nemt, og resultatet er fantastisk! Smagen intensiveres og væsken fordamper, så man kan putte mange flere jordbær i sin dej og det betyder MEGET mere jordbærsmag. Jordbærene skal køle helt af inden de kan puttes i dejen, så du kan med fordel lave dem dagen før.
[recipe-foody]
Semitørrede jordbær
Det skal du bruge:
- 500 g jordbær
- 2 tsk sukker
Fremgangsmåde:
- tænd ovnen på 100 grader varmluft
- Skyld jordbær og skær toppene og grimme pletter af
- Skær jordbær i halve, hvis de er små eller kvarte, hvis de er store
- Put dem i en skål og bland dem med sukkeret
- Læg jordbærene på en bageplade med bagepapir og vend de skårne sider opad
- Lad jordbærene tørre i ovnen i 2 timer til de er skrumpet ind til ca. halv størrelse
- TIP: smid edelig ikke de afskårne jordbærtoppe ud – dem kan du bruge til at give dit vand et ekstra pift som her hos Food52. Put dem i en kande med vand og lad det trække et par timer. Så har du lækkert frisk vand med en frisk jordbærsmag
[/recipe-foody]
[recipe-foody]
Antal: ca. 16 cupcakes
Kagerne
Det skal du bruge:
- 150 g usaltet smør
- 150 g sukker
- 3 æg
- Kornene fra 1 stang vanilje findelt med lidt sukker eller 1 tsk vaniljepulver
- 150 g mel
- 1,5 tsk bagepulver
- 1/2 tsk fint salt
- semitørrede jordbær
- ca. 16 små jordbær til at putte i kagerne – skyllede og uden top
Fremgangsmåde:
- Alle ingredienserne skal have stuetemperatur
- Tænd ovnen på 180 grader almindelig varme
- Put smør og sukker i en skål og pisk det luftigt og hvidt – hellere for lang tid end for kort
- Put æggene i et ad gangen og pisk grundigt mellem hvert æg indtil det igen, er en ensartet masse
- Pisk vanilje i smør og æggemassen
- Bland mel, bagepulver og salt i en skål for sig
- Tilsæt halvdelen af melblandingen til ægge/smørblandingen og pisk til det er ensartet
- Put resten af melblandingen i og pisk til det igen er en enskartet masse
- Hak de semitørrede jordbær groft og vend dem forsigtigt i dejen
- Dejen fyldes 2/3 op til kanten i papirforme
- Bages ved 180 grader almindelig varme i ca. 18 minutter
- Lad kagerne køle helt af inden, de friske jordbær puttes i kagerne
- Skær et hul i kagen på størrelse med et jordbær, og put et jordbær derned
- Put frosting på kagerne
[/recipe-foody]
[recipe-foody]
Frosting
Det skal du bruge:
- 5 dl piske fløde
- 2 tsk gelatinepulver
- 0,5 dl vand
- 0,5 dl flormelis
Fremgangsmåde:
- Lav en portion stabiliseret flødeskum ved at følge opskriften fra linket
- Put frosting på kagerne med den ønskede tylle – jeg har bare klattet frosting på med en ske. Jeg synes det giver et mere rustik udtryk, der står godt til den friske kage og den lette flødeskum
[/recipe-foody]
Skriv et svar