Rugbrødstærter med tomat, parmesan og timian

De danske tomater er helt fantastiske lige nu! Derfor har jeg lavet disse lækre små rugbrødstærter med tomat, parmesan og timian. De er helt perfekte i madpakken! Fremgangsmåden er den samme som min opskrift på rugbrødstærter med svin, solbær og spinat. På den opskrift er der nogle flere billeder af processen, hvis du er i tvivl om, hvordan rugbrødstærtedejen skal laves. Denne opskrift er god til at stoppe madspildet, da man kan få brugt nogle lidt triste tomater og tørt rugbrød og rugbrødsendeskiver.

rugbrødstærter med tomat, parmesan og timian

Det er en god ide at sætte tomaterne til afdrypning først, inden du går i gang med resten

Antal: 12 små tærter

Rugbrødstærtedejen

Det skal du bruge:

  • 350 g rugbrød
  • 1 æg
  • 1/2 dl olivenolie

Fremgangsmåde:

  • Smid det hele i en foodprocessor og blend det til en ensartet masse
  • Det skal have en lidt fedtet konsistens – det skal hænge sammen, hvis du maser det mellem to fingre

Tærtefyldet

Det skal du bruge:

  • 500 g lækre danske tomater med masser af smag – jeg har brugt en blanding af blommetomater og san marzano tomater
  • 2 æg
  • 1 dl hytteost
  • 5 kviste frisk timian
  • 2 gode håndfulde friskrevet parmesan

Fremgangsmåde:

  • Halver tomaterne og skær dem i i skiver
  • Put tomaterne op i en si og drys 1 tsk salt over dem og bland det rundt. Lad dem dryppe af i en times tid… Du kan brug den tomatsaft der er dryppet fra til tomatsuppe, et lækkert tomatshot eller andet
  • I en skål piskes æg, hytteost, 1 håndfuld parmesan og bladene fra timiankvistene sammen
  • Derefter blandes de afdryppede tomater i

Rugbrødstærte med tomat

Sådan samles tærterne

  • Tænd ovnen på 200 grader almindelig varme
  • Find muffinbakken frem og smør alle hullerne med lidt olie eller brug Amas bagespray
  • Tag en lille klump af rugbrødstærtedejen og put det ned i et af hullerne. Mas det godt fast i et tyndt lag – sørg for at der ikke er huller i… Hvis du synes det er lidt for fedtet, kan du have en skål med vend ved siden af, som du kan dyppe fingrene i – der skulle gerne blive 12 tærter
  • Put de tomme rugbrødstærter i ovnen og bag dem i 15 minutter
  • Når dejen har bagt tages de ud igen og fyldet puttes i
  • Bag tærterne i 25 minutter ved 200 grader almindelig varme
  • Tag tærterne ud af ovnen igen og lad dem sætte sig i 5 minutter
  • Tag forsigtigt tærterne ud af formen – hvis de sidder fast, kan du løsne dem i siderne med en kniv og bruge kniven til at “vippe” dem op ad formen
  • Lad tærterne køle af på en bagerist

tomat tærte

Skriv et svar