Jeg elsker kransekage… For mig hænge kransekager og nytår uløseligt sammen. Jeg plejer at lave mine egen kransekage hvert år, og det har jeg også gjort i år. Men i år har den skønne kransekage fået et twist… Den en nemlig blevet omdannet til en CUPCAKE! Og det bliver bestemt ikke sidste gange jeg laver disse kransekage cupcakes!
Kagerne skal først bages en lille smule. Derefter skal de tages ud igen – så sprøjter man frosting på, og så bliver de bagt færdige… På den måde får man både den bløde frosting, som jeg synes, en cupcakes skal have. Men man får også den lækre bagte overflade, som jeg synes en kransekage skal have. De små fine flag har jeg fundet hos Evermine.com, som laver en masse rigtig flotte ting, man kvit og frit kan printe ud. Jeg har bare klippet dem ud, og lime dem på en tandstik. Det er super nemt og det pynter rigtig fint! Og så kan man lave rigtig fine hatte, der passer til!
Antal: Ca. 14 stk
Det skal du bruge:
Kagerne
- 200 g marcipan
- 100 g sukker
- 75 g usaltet smør
- 2 æg
- 75 g hvedemel
- 1/2 tsk. bagepulver
- 1 knsp salt
- 1/2 dl mælk
- 200 g blød nougat skåret i ca. 14 stykker på størrelse med en terning
Frosting
- 400 g marcipan
- 160 g flormelis
- 80 g æggehvide
Fremgangsmåde:
Frosting
- Pisk alle ingredienserne godt og grundigt sammen og stil det til side – så er det klar, år du skal bruge det på kagerne
Kagerne
- Alle ingredienserne skal have stuetemperatur
- Tænd ovnen på 180 grader almindelig varme
- Pisk smør og marcipan sammen til en ensartet masse
- Derefter piskes sukkeret i marcipanmassen
- Æggene piskes i et ad gangen ind til det er igen er en ensartet masse. Denne proces gentages med alle æggene.
- De resterende tørre ingredienser blandes sammen i en skål for sig selv.
- Derefter piskes det i æggemassen lidt ad gangen indtil det igen er en fin og ensartet masse
- Pisk til sidst mælken i dejen
- Formene fyldes 2/3 op
- Put den bløde nougat ned i kagerne
Bagning
- Ovnen skal være forvarmet til 180 grader almindelig varme
- Sæt kagerne i ovnen og bag dem i 7 minutter
- Tag kagerne ud igen
- Sprøjt frosting ud på kagerne. Brug en stor åben stjernetylle – den jeg brugte var ikke det helt rigtige valgt – den havde for fine takker
- Sæt kagerne i ovnen igen og bag dem i ca. 15 minutter. Hold godt øje med dem! De må nemlig ikke blive brændte… Lad dig ikke snyde af, at de er helt bløde
- Tag dem uf ad ovnen igen og lad dem køle ned – når de er kølet vil overfladen på frostingen nemlig blive hård
- Server dem for dine gæster eller spis dem allesammen selv… Husk at nyde den lækre lille overraskelse af lækker nougat inde i kagerne
Og sidst men ikke mindst… RIGTIG GODT NYTÅR! Tak fordi du læser med!
Skriv et svar