Kandiseret appelsinskal

Skal du bruge kandiseret appelsinskal til dit julebag? Så skulle du overveje at lave det selv. Det tager lidt tid, men processen er nem… Og så smager det af meget mere end det, man kan købe i supermarkederne. Det smager rent faktisk af appelsin… De kan bruges i brunkager, konfekt, julekage eller spises som slik – man kan også dyppe dem i mørk chokolade – det smager FANTASTISK!

Det her er en meget stor portion, så du kan eventuelt halvere den, hvis du ikke skal bruge så meget kandiseret appelsinskal. Kandiseret appelsinskal opskrift

Det skal du bruge:

  • Skallen fra 1,5 kg økologiske appelsiner
  • Vand
  • 3 dl vand
  • 550 g sukker

Fremgangsmåde:

  • Halver appelsinerne og pres saften ud af dem – du skal ikke bruge appelsinsaften til denne opskrift – men man kan jo ligeså godt presse appelsinerne, når nu man er i gang…
  • Grav indmaden i appelsinerne ud med en teske, så du kun har skallen tilbage

Appelsinskraller

  • Skær bunden af appelsinskallerne og skær dem derefter i 5 mm tykke stave

Kandiseret appelsinskal

  • Nu skal skallen blancheres – på den måde fjerner man den bitre smag… Det skal blancheres tre gange i alt – du kan prøve at smage et stykke appelsinskal, for hver gang det bliver blancheret… Så kan man tydeligt smage at det bliver mindre og mindre bittert
  • Smid skallerne op i en gryde og dæk dem med koldt vand

Kandiseret appelsinskrald

  • Lad det koge op – og kog det i 5 minutter
  • Hæld vandet fra og gentag ovenstående proces yderligere to gange – altså så det koges op tre gange – du skal kassere vandet hver gang
  • Bland 3 dl vand og 550 g sukker og lad det koge op, så det bliver en sirup – sukkeret skal smelte helt…
  • Når det koger og sukkeret et smeltet skal du putte skallen ned i siruppen
  • Lad det koge ved svag varme i en time – kig til det undervejs og hold øje med at det ikke brænder på eller koger for stærk – det skal bare lige simre…
  • Tag de kogte appelsinskaller af varmen og lad det trække i siruppen i yderligere 1 time

Kandiseret appelsinskal

  • Læg stykkerne på et stykke bagepapir – stykkerne skal ligge enkeltvis

Kandiseret appelsinskal

  • Du kan også trille appelsinskallerne i sukker – så bliver de dejligt sprøde og ligesom slik – de er bedst til bagning uden at de er trillet i sukker

Kandiseret appelsinskal til jul

  • Lad dem tørre 1 et døgns tid og opbevar de kandiserede appelsinskaller i en lufttæt beholder

Kandiseret appelsinskal opskrift


Comments

Ét svar til “Kandiseret appelsinskal”

  1. […] smagte overraskende godt og derfor er det blevet en at årets juleprojekter. Jeg brugte opskriften HER fra Cupkageriget, men næste år skal der eksperimenteres med at tørre skallerne i ovnen så de […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *