Bacon læbepomade, bacon parfume, bacon sengetøj, bacon dit og bacon dat… Hvis man skal være smart skal man være noget med bacon. Og Cupkageriget vil gerne være smart – derfor har jeg udviklet disse bacon cupcakes. Egentlig startede projektet i sjov, men resultatet er faktisk blevet enormt LÆKKERT! Hvem havde troet det – ikke jeg ihvertfald.
Antal: Ca. 18 kager
Kagerne:
Det skal du bruge:
- 200 g usaltet smør
- 100 g hvidt sukker
- 100 g brun farin
- 4 økologiske æg
- 200 g hvedemel
- 1,5 tsk bagepulver
- 100 g kandiseret bacon – hakkes fint – ekstra til pynt
Fremgangsmåde:
- Alle ingredienserne skal have stuetemperatur
- Put smør, sukker og brun farin i en skål og pisk det luftigt og lyst – hellere for lang tid end for kort
- Put æggene i et ad gangen og pisk grundigt mellem hvert æg indtil det igen, er en ensartet masse
- Bland mel og bagepulver i en skål for sig
- Drys en spsk af melblandingen over dine baconstykker og bland det forsigtigt rundt – det forhindrer at baconstykkerne falder til bunds mens kagerne bliver bagt
- Tilsæt halvdelen af melblandingen til ægge/smørblandingen og pisk til det er ensartet
- Put resten af melblandingen i og pisk til det igen er en enskartet masse
- Vend forsigtigt baconen ned i dejen
- Fyld formene 2/3 op
- Bages ved 180 g ved almindelig varme i ca. 20 minutter
- Lad kagerne køle helt ned inden du putter frosting på
Frosting:
Det skal du bruge:
- 1 portion Swiss Meringue Buttercream med ahornsirup
- 1 dl ahorn sirup
Fremgangsmåde:
- Swiss Meringue Buttercream med ahornsirup laves ved at følge anvisningen
- Derefter piskes 1 dl ahornsirup i – det vil gerne skille når du pisker det i, men det skal nok samle sig i den sidste ende
- Put det på kagerne med en spatel eller en sprøjtepose
Skriv et svar