Jeg kan rigtig godt lide smagen af skildpadder (alstå slikket), men jeg kan ikke lide at spise selve skildpadden. Jeg synes det er enormt nasset, og jeg får altid karamel på fingrene. Derfor er denne skildpadde cupcake en af mine absolutte favoritter! Man kan få smagen af skildpadde uden af få beskidte fingre. Opskriften på selve kagen har jeg fået lov til at oversætte af Steph fra Cupcake Project. Hun kalder dem “den ultimative chokolade cupcake” og det er de virkelig. Jeg synes chokoladekage har en tendens til at blive tørre på grund af den kakao, men putter i. Men disse er lækre og ikke spor tørre.
Det er en god ide at lave karamellen dagen i forvejen, da den tager temmelig lang tid at lave.
Der er genveje til sidst i opskriften
Antal: ca. 18-20 cupcakes
Kagerne
Det skal du bruge:
- 50 g chokolade
- 60 g usaltet smør
- 210 g sukker
- 2 æg
- 2 æggeblommer
- 1 dl + 2 spsk vegetabilsk olie
- 2 tsk vanilje ekstrakt
- 70 ml creme fraiche
- 140 g mel
- 1/2 tsk fint salt
- 1/2 tsk natron
- 1 dl kakao (ikke Nesquick eller noget i den dur – rigtig kakao)
- 1 dl vand
Fremgangsmåde:
- Alle ingredienserne skal have stuetemperatur
- Hak chokoladen groft og smelt det over vandbad – når det er smeltet tages der er varmen. Det skal blandes med smørret lidt senere, men det skal køle lidt først. Hvis man er utålmodig, kan man putte det over i en ny skål – så går det lidt hurtigere
- Bland sukker og smør godt sammen – det skal have lidt samme konsistens som vådt sand
- Hæld den nedkølede chokolade ned i sukker/smør blandingen og bland det godt
- Æggene piskes i et ad gangen, indtil det er en ensartet masse
- Gør det samme med æggeblommerne
- Pisk olie, creme fraice og vaniljeekstrakt i – pisk hele tiden til det er en ensartet masse – hverken mere eller mindre
- I en ny skål sies alle de tørre ingredienser sammen – det vil sige mel, salt, natron og kakao
- Melblandingen piskes i lidt ad gangen
- Derefter piskes vandet i (husk at det også skal have stuetemperatur)
- Fyld muffinformene 2/3 op
- Bages ved 180 grade almindelig varme i ca. 18 minutter
- Lad kagerne køle helt ned inden du pynter dem
Karamelfyld
Det skal du bruge:
- 2 dl Karamel af kondenseret mælk
- 3 spsk romessens
Fremgangsmåde:
- Karamel og essens røres sammen til det er en ensartet masse – hvis du synes det smager for lidt af rom, kan der blandes mere essens i
Frosting
Lav en portion Swiss Meringue Buttercream og bland det med 1 dl af karamel/rom blandingen
Sådan samles kagerne
- Put det sidste af karamel/romblandingen ned i en sprøjtepose med en meget spids tylle
- Sprøjt karamellen ned i midten kagerne, så der dannes en lækker kerne af karamel
- Put din frosting ned i en sprøjtepose med den ønskede tylle og pynt kagerne
- Pynt kagerne med karamel på toppen
- I stedet for at lave karamellen selv, kan man købe karamelsovs til is, og blande det med romessens, og derefter bruge det på samme måde som karamellen i denne opskrift.
Skriv et svar