Curd er engelsk og laves af smør, sukker og æg, der langsomt varmes op – det bruges på samme måde som marmelade eller syltetøj. Varmen får æggene til at tykne (curdle) massen. Man ser ofte af curd laves med citron, men det kan laves med alle mulige forskellige smagsgivere for eksempel appelsinskal, passionsfrugt og i dette tilfælde curd med hyldeblomster. Curds skal spises, da de kun kan holde sig i køleskabet i 3 uger – men hvis man gerne vil gemme sin curd i lidt længere tid, så kan man fryse den ned. Denne hyldeblomst curd har en dejlig balance mellem syre og sødme og er perfekt på en lun junidag!
Det skal du bruge:
- 2 flotte hyldeblomstskærme
- 85 g usaltet smør
- 180 g sukker
- 3 letpiskede æg
- Skal og saft af 2 økologiske citroner
Fremgangsmåde:
- Pil hyldeblomsterne af skærmene – det gøres lettest ved at “frisere” skærmene med en gaffel. Man kan ikke helt undgå de grønne stilke kommer med, men prøv så vidt muligt at undgå det
- Put smør, sukker, æg, hyldeblomster, citronskal og citronsaft over i en skål over vandbad
- Varm langsom op for massen
- Når det bliver varmere begynder det langsomt at tykne
- Bliv ved med at røre indtil massen er tyk – det kan godt tage lang tid. Det er en god ide at lave det i en metalskål, da den fordeler varmen bedre
- Hæld den varme massen gennem en si over i en skål
- Put din hyldeblomstcurd på skolede, atamon skyllede glas
Fraklip:
Jeg varmede min curd op i lidt for lang tid – det er første gang jeg forsøgte mig med at lave curd, så jeg vidste ikke hvor tyk, den skulle være. Jeg skal hilse at sige, at den stivner MEGET mere, når det bliver koldt – Så altså… Det skal ikke så tykt, som man gerne vil have at slutresultatet bliver.
Skriv et svar