Efter flere mislykkes forsøg på cream cheese frosting, er det endelig lykkes mig at lave en cream cheese frosting, der ikke er alt for flydende eller skiller. Så her kommer opskriften på hybenrose cupcakes. De har en meget fin smag af hybenrose og dufter dejligt parfumerede. Den svagt syrlige cream cheese frosting giver et rigtig fint modspil til den søde kage.
Som altid er der genveje til sidst i opskriften.
Kagerne
Det skal du bruge:
- 125 g usaltet smør
- 110 g sukker
- 2 æg
- 225 g mel
- 1,5 tsk bagepulver
- 1,5 dl hybenrosesaft
Fremgangsmåde:
- Alle ingredienserne skal have stuetemperatur
- Pisk smør og sukker sammen – rigtig godt sammen. Man kan ikke gøre det for lang tid…
- Pisk æggene i et ad gangen. Pisk grundigt mellem hvert æg, så massen hver gang bliver ensartet
- Bland hvedemel og bagepulver i en skål for sig selv
- Pisk halvdelen af melblandingen i smør-æggeblandingen
- Pisk derefter halvdelen af hybenrosesaften i
- Put den sidste halvdel af melblandingen i, og pisk det er en ensartet masse
- Til sidst pisker du det sidste af hybenrosesaften i
- Bages i ca. 22 minutter ved 180 grader almindelig varme
Frosting
Lav en portion cream cheese frosting og sprøjt den ud på de afkølede kager
Pynt
Sprøjt din frosting ud på kagerne og pynt dem med kandiserede roser
Sådan kan du snyde:
- Jeg har ikke set af man kan købe hybenrose saft/sirup nogen steder, så hvis du ikke vil lave det selv, kan du du købe rosenvand og putte i. Men jeg ved ikke hvordan forholdet er i den kage jeg har bagt Eventuelt tror jeg også, at de kan laves med andre typer af saft.
- Hvis du ikke selv, vil lave kandiserede roser, kan du købe dem (jeg har set dem i Salling i Aarhus) eller også kan de pyntes på rosenfarvet krymmel
- Alternativt kan man farve frostingen rosa og pipe en rose på kagerne. Der er en vejledning i denne video fra youtube
Skriv et svar