Jeg æææælsker græskar og jeg er altid blevet draget af deres smukke orange farve. Jeg kan især godt lide græskarpure. Det kan bruges til mange ting – som dip, i en suppe, som fyld i en tærte, som tilbehør til en lækker bøf, som sovs og så kan det naturligvis bruges en en cupcake. Så kort sagt… Mulighederne er mange! Når jeg laver pure af græskar bager jeg dem altid i ovnen. Jeg synes det giver en dybere og mere nøddeagtig smag af græskar når man laver bagt græskar pure.
- 1 dansk græskar – jeg har brugt Hokkaido
- lidt olie
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft
- Skær græskarene over i halve og fjern kernerne og trådene
- Smør et ildfast fad med olie og læg dine græskar ned i fadet
- Put dem i ovnen og bag dem i ca. 45 minutter
- Tag dine græskar ud af ovnen igen og lad dem køle af
- Nu skal de blendes…
- Pil de mørke og brændte pletter af, stilkene og de grimme pletter på skrallen
- Smid det hele i en foodprocessor eller blender – og man kan sagtens tage skrællen med – dem smager ikke grimt og det giver en super flot farve
- Blend det, til det har den ønskede konsistens
Skriv et svar