Disse græskar cupcakes får den mest fantastiske orange farve. De har en dejlig varm smag, der passer rigtig godt til efterårets komme. Jeg har erstattet noget af smørret med græskarpure. På den måde smager kagen mere af græskar, og der er mindre fedt i
Antal: Ca. 20 kager
Kagerne:
Det skal du bruge:
- 300 g græskarpure
- 100 g usaltetsmør
- 175 g sukker
- 2 æg
- 225 g mel
- 2 tsk pumpkin spice (eller 1 tsk stødt kanel, 1/2 tsk stødt ingefær 1/4 tsk stødt allehånde, 1/4 tsk stødt muskatnød)
- 2 tsk bagepulver
- 1 knsp salt
- 1 dl mælk
Fremgangsmåde:
- Alle ingredienser skal have stuetemperatur
- Tænd ovnen på 180 grader almindelig varme
- I en skål piskes græskarpure og smør sammen til en ensartet masse
- Put derefter sukkeret ned i skålen og pisk det hele lækkert og luftigt
- Derefter piskes æggene i et ad gangen – pisk mellem hvert æg til massen igen er ensartet
- I en anden skål blandes mel, salt, bagepulver og pumpkin spice
- Pisk halvdelen af melblanding i græskar/æggeblandingen
- Pisk derefter halvdelen af mælken i
- Gentag ovenstående med det sidste af melblandingen og mælken
- Put dejen i papirforme – de skal fyldes 2/3 op til kanten
- Bages i ca. 20 minutter
- Lad kagerne køle helt af inden du putter frosting på
Frosting:
Det skal du bruge:
- 1 portion Swiss Meringue Buttercream med ahornsirup
- 150 g græskarpure
- Græskarkerner til pynt
Fremgangsmåde:
- Lav Swiss Meringue Buttercream med ahornsirup ved at følge vejledningen
- Pisk græskarpure i – pisk til det er en ensartet masse
- Sprøjt frosting ud på de afkølede kager med den ønskede tylle
- Pynt dem med græskarkerner
Skriv et svar